Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10683643 www.bgdnes.bg

5 часа оперират Хисарския поп

Временно спира с пеенето 

Много кръв ми изтече, два месеца ще се възстановявам, сподели изпълнителят 

"Близо пет часа ме оперираха! Оказа се, че операцията е много трудна. Много кръв ми изтече и сега търся кръводарители, с които да възстановим прелетите ми четири банки."

Реклама

Това разказа пред "България Днес" емблематичният певец Хисарския поп след изписването му от болница в Панагюрище. Преди дни в лечебното заведение му е направена операция за подмяна на колянната става. Подобен тип интервенция е втора за певеца, след като през миналата година си оперира и другото коляно.

През последните години музикантът имаше сериозни проблеми със здравето и дори в един момент се наложи да се придвижва с патерици. Това пречеше на работата му, тъй като не можеше да стои дълго време прав на сцената. Затова Димитър Андонов, както е истинското име на изпълнителя, си постави за цел да се оперира, за да може отново да ходи без болки в краката.

"Много съм благодарен на д-р Тошев, който ми направи операцията. Изключителен специалист и много мил човек. Отношението към мен на лекари, медицински сестри и санитари беше много добро. Показваха уважение и ме настаниха в самостоятелна стая. Вече съм си вкъщи и възстановяването ми ще продължи около два месеца. През това време няма да мога да имам участия. Поканиха ме в една механа в София, но отказах, тъй като сега не мога да се движа. Хората излязоха много разбрани и ми казаха, че когато съм по-добре, ще направим участието. Искам да изляза на сцената без патерици, да стане приятна забава", каза още пред вестника изпълнителят на вечната песен "Дай си сърцето".

"Докато лежах в болницата, видях по телевизията една много известна певица. Няма да й казвам името, за да не се обиди. Слушам я и половината й песен само "на-на-на". Няма текст, няма ритъм, ужасна работа. Толкова ли не могат да измислят хубав текст? Аз мога да създавам по три песни всеки ден, а те само "на-на-на". И в естрадата положението е трагично. Ясно е, че не на всеки се отдава да прави хубава музика, но защо ни мъчат. Няма нищо свястно, което да чувам по телевизията. Музиката ни е някакво мъчение", добави Андонов.

Легенда от 40 години

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. Прави записите си сам, с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудиокасети с изпълненията си. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните "Елена, Елена", "Една цигара", "Дай си сърцето", "Обичам те", "Звезди ли искаш да ти свалям" и "Аз от тебе спомен нямам".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама