Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10690695 www.bgdnes.bg

Вальо Михов забрави за нападението

Полицията така и не разкри нападателите

В миналото остави побоя, който му нанесоха неизвестни и до днес лица емблематичният бивш футболен шеф, бизнесмен и масон Валентин Михов. Той бе нападнат близо до жилището си в столичния жк "Младост".

"Забравил съм вече, имам далеч по-приятни занимания и ежедневни задължения, че да се връщам към това", казва Михов с типичния си весел глас.

Реклама

В първата ноемврийска нощ на 2020 г. бившият шеф на ЦСКА, Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига бе причакан от маскирани в тунел между блоковете и му бе нанесен побой, а самият той се озова във ВМА. Тогава Михов призна, че е изненадан и озадачен, тъй като няма повод за нападението и бе категоричен, че апашите са го объркали с друг човек.

"Прибирах се вкъщи, след като преди това гледах мачовете на "Лудогорец" и ЦСКА при мои приятели в "Младост 3". Между блоковете има тунел. Вървях си спокойно, когато изведнъж изскочиха някакви мъже или младежи. Не знам точно, защото ме атакуваха в гръб. Само успях да забележа, че бяха с качулки и носеха твърди предмети. Беше страшно. Нанесоха ми доста удари, имам счупен пръст", обясни тогава Михов пред медиите и полицията.

Органите на реда се заеха незабавно със случая, но и до днес няма заловени извършители. "Простих, махнах с ръка и продължавам. Не знам какво е свършила полицията, дали е разкрила извършителите, не се и интересувам", казва известният и от "Биг брадър" и "Черешката на тортата" чаровник.

Само преди дни Вальо Михов навърши и 68 години, но предвид социалните ограничения пищно тържество нямаше.

"Ще видим за 70-ия рожден ден как ще е, че е юбилей - смее се бизнесменът. - У дома се събрахме само с някои от най-близките хора, фойерверките ги отложихме."

Масонката ложа, в чиито редици е Михов, също не е забравила личния му празник, но по традиция в тези среди много не се шуми какво и как става. "Няма някакви обичаи за рождени дни, не се празнува по специален начин или някакви такива работи. Нищо тайно няма, който има рожден ден, му го честитят както на всички хора", обяснява Вальо.

Реклама
Реклама
Реклама