Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10716057 www.bgdnes.bg

Съдията подпря "Ливърпул"

Патрик Виейра е бесен, но този път няма как да разпилее отбраната на противниковия отбор, за да раздаде справедливост, както правеше като футболист на "Арсенал" и Франция. Легендарният халф сега е мениджър на "Кристъл Палас" и трябваше да преглътне спорни съдийски решения при домакинската загуба на неговия отбор от "Ливърпул" с 1:3.

Гостите поведоха с 0:2, като вторият гол беше спорен, а при 1:2 "Ливърпул" получи много дискусионна дузпа, след която беше оформен крайният резултат.
"Голът на Чембърлейн не трябваше да бъде признат, а и дузпа нямаше - заяви Виейра. - Не искам да давам израз на разочарованието си, защото ще имам проблеми. Съдиите сбъркаха сериозно и ни отнеха надеждата да вземем нещо от мача. Винаги се опитвам да бъда реалист по отношение на арбитрите, но днес те нямаха добър ден. За съжаление това се случва доста често в наши домакинства срещу големите отбори. При дузпата Жота действа хитро, но и съдията, и ВАР бяха наивни. Нямаше начин Жота да достигне до топката и да вкара, а и Висенте се опита да спре движението си, но контактът нямаше как да бъде избегнат."
Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп предпочете да благодари на своя вратар Алисон Бекер, който по думите му отново е спасил "задните части" на неговия тим. Алисон направи отлични спасявания и бе избран за "Играч на мача".
"Не съм гледал повторение на дузпата, а и няма смисъл, защото ние мислехме, че има такава - коментира Клоп. - Съдиите от ВАР също мислеха така и затова извикаха рефера да види повторение на монитора. Така че не знам защо говорим за това. Хората от "Кристъл Палас" бяха на мнение, че няма дузпа, което е разбираемо.


Бяхме изключителни в първите 35 минути. Изглеждахме остри и готови да играем на малки пространства. След това "Палас" и публиката на домакините се завърнаха. Не започнахме добре второто полувреме. Имахме отново нашите моменти, но вече не контролирахме мача. "Палас" изигра наистина добър двубой. Отворихме вратата за тях и те се възползваха. След срещата казах на Алисон: "Благодаря ти, че отново ни спаси задните части". Той отвърна: "Това ми е работата".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама