Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10716243 www.bgdnes.bg

"Уест Бромич" напира за Десподов

Английският "Уест Бромич" е поредният клуб, който се включва в битката за Кирил Десподов. В момента тимът се бори за промоция във Висшата лига и търси класни нови попълнения за постигане на голямата цел. "Уест Бром" е пети в класирането в Чемпиъншип и се намира в зоната на плейофите за влизане в елита. Мениджърът Валериен Исмаел има нужда точно от крило като Десподов, което може да играе по двата фланга на атаката. В момента "Уест Бром" разполага с Мат Филипс и Робърт Снодграс отдясно, както и с Грейди Дианагана отляво. Първите двама са съответно на 30 и 34 години и клубът иска тяхна дългосрочна алтернатива. "Уест Бром" вече осъществи първия си голям зимен трансфер, привличайки американския нападател Дарил Дайк от "Орландо" за около 9 млн. евро. За да си осигури услугите на Десподов, тимът трябва да извади минимум 5 млн. евро. От "Лудогорец" нямат никакво намерение да се разделят със звездата си за по-малка от тази сума.

Така англичаните се нареждат на опашката за актуалния Футболист на годината в България. Той е силно желан от турския "Истанбул ББ", но до момента отам не са склонни да платят исканата за Десподов сума. Българинът е следен и от гранда "Галатасарай", но засега конкретна оферта оттам липсва. Крилото е в полезрението и на гръцкия "Олимпиакос". Апетити към него има и шотландският "Рейнджърс", но преговори все още не са водени. Преди време националът бе желан и от италианските втородивизионни "Монца" и "Лече", но те трудно могат да платят исканите 5 млн. евро. В битката остава елитният "Емполи", който също обмисля да привлече българина.
Самият Десподов е склонен да остане в "Лудогорец" до лятото, когато цената му може да се вдигне допълнително. "Само чета, нищо не знам - коментира Десподов свой евентуален трансфер - Пожелавам си да направя хубава подготовка и да спечелим всичко възможно, както и да влезем в Шампионската лига. Трябва да направим здрава подготовка и да не позволяваме да се случват грешките от миналата година. Надявам се "Лудогорец" да бъде по-убедителен."


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама