Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10719859 www.bgdnes.bg

Има ли места в приюта за бездомни хора в София?

Отрицателните температури и ледените дни и нощи през последните дни се отразяват особено неблагоприятно на хората без дом. В столицата за тази група хора се грижат от Центъра за временно настаняване. В социалната услуга нуждаещите се могат да получат топла храна и подслон в мразовитите нощи, предаде БНТ.

Почти изчерпан е капацитетът на Кризисния център за бездомни в столицата, от общо 100 места, над 90 вече са заети.

Реклама

"В момента са настанени 91 лица, през нощта са постъпили още 2-ма, но ние винаги имаме алтернатива за настаняване, досега никой не е останал навън", заяви в "Денят започва" Мина Йовчева, директор на Дирекция "Социални дейности" в Столична община.

По думите ѝ през последните два дни 5 бездомни лица са потърсили помощ. Мина Йовчева поясни, че процедурата по настаняване е изключително облекчена.

"Различен е профилът на хората, които се настаняват, забелязва се тенденция на по-млади хора, които търсят помощ, идват хора без осигуровки, в тежко здравословно състояние. Спазват се всички мерки, на всеки новопостъпил се прави тест, имаме социален работник и психолог в центъра", допълни Мина Йовчева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама