Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10720387 www.bgdnes.bg

Какви са шансовете на Лудогорец, Левски и ЦСКА за Купата на България според Betano

Турнирът за Купата на България ще бъде едно от основните събития през първата половина на 2022-ра година. Водещите отбори са все още в надпреварата и ще се състезават за трофея, като през месец март стартират 1/4-финалите на турнира. Големият онлайн букмейкър Betano анализира шансовете на Лудогорец, Левски и ЦСКА да спечелят Купата.

Ако отворите Betano link и влизане в сайта за специалните залози на букмейкъра, може да разгледате и как са оценени шансовете на отборите да спечелят надпреварата. Преди старта на 1/4-финалите на турнира, Лудогорец е големият фаворит за победител с 2.25 коефициент, следван от ЦСКА (4.20) и Левски (5.50).

Пътят на Лудогорец до 1/4-финалите и какво следва за „орлите“ в турнира

Лудогорец е големият фаворит на Betano да спечели Купата на България през сезон 2021/22. "Зелените" от Разград са доминиращата сила в българския футбол в последните десетина години. Те обаче имат доста големи затруднения в турнира за Купата на страната. За разлика от десетте спечелени титли, Лудогорец е успял да вземе Купата само два пъти и за последно през 2014 г. В последните издания на турнира отборът дори не игра на финал. През този сезон Лудогорец елиминира два отбора извън елита, за да достигне до 1/4-финалите. На 1/16-финалната фаза "орлите" се справиха със Спартак Варна с победа 1:0 в морската ни столица, след което надвиха Локо Горна Оряховица с 3:1 у дома. На 1/4-финалите "зелените" гостуват на Монтана и не би трябвало да имат проблеми да се класират на 1/2-финалите. С привличането на Анте Шимуджа за старши-треньор, целта пред "орлите" ще бъде дубъл на родната сцена – спечелване на титлата и Купата на страната.

Способен ли е ЦСКА да защити трофея Купата на България?

ЦСКА спечели турнира за Купата на България през сезон 2020/21. "Червените" надиграха Арда с 1:0 във финала и зарадваха своите фенове. Сега ЦСКА се е устремил към нов трофей в състезанието и е вторият голям фаворит според коефициентите на Betano. Армейците в момента са в серия от четири поредни победи в турнира. През този сезон те надиграха втородивизионния Хебър с 3:0 и Арда с 2:0. ЦСКА бе домакин в двете срещи и на пролет им предстои ново домакинство на 1/4-финалите, като съперник е Локомотив Пловдив. "Смърфовете" имат сериозни успехи в турнира в последните години и определено са способни да объркат плановете на „армейците“. Локо Пловдив е в топ 4 на фаворитите в състезанието и ако елиминира ЦСКА, то почти сигурно ще бъде един от двата отбора с най-големи шансове да спечели Купата на България през тази кампания.

Левски ще се опита да сложи край на голямото чакане

Левски вече близо 13 години няма трофей в България и феновете на тима силно се надяват, че това може да бъде техният сезон в турнира за Купата. Betano оценява шансовете на Левски като третият голям претендент за трофея през 2022-ра година. "Сините" имат рекордните 24-ти купи на страната, но не са вдигали трофея от 2007-ма година. Воденият от Станимир Стоилов отбор има най-лесен съперник на 1/4-финалите от грандовете - втородивизионния Септември София. "Сините" вече се справиха с два отбора от Втора лига през този сезон - Марек и Септември Симитли. В тези срещи Левски бе повече от убедителен, след като спечели с 2:0 в Дупница срещу Марек и със 7:0 срещу Септември Симитли у дома. Сега Левски ще гостува в столично дерби със Септември, но няма съмнение, че феновете на тима ще създадат атмосфера все едно "сините" играят на "Герена". Ако не се стигне до голяма изненада, Левски ще подобри постижението си от миналия сезон в турнира, когато отпадна на 1/4-финалната фаза от Славия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама