Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10800272 www.bgdnes.bg

Мая Илиева излезе от нелегалност

Куп звезди на партито на поета Росен Карамфилов

Вдовицата на Георги Илиев привлича погледите на премиера на стихосбирка

В супер тоалет в тон с последния моден писък блесна на купон в столичния клуб "Антракт" Мая Илиева. Вдовицата на Георги Илиев се промъкна с котешка грация на премиерата на стихосбирката "Към нея" на поета Росен Карамфилов. В лоден от "от кутюр", съчетан с маркови маратонки "стрийт мания" и пепитен костюм от мека като кадифе коприна, вдовицата на Георги Илиев приличаше на тийнейджърка по излъчване, фигура и стайлинг.

Специално за "България Днес" Мая Илиева довери, че "познава от дете Росен Карамфилов", а неговата майка - художничката и дизайнер Ива Дамянова,"е една от най-близките й приятелки". Двете дами демонстрираха изключителна близост и през цялото време се опитваха да се държат на една ръка разстояние помежду си.

Реклама

Това е първата публична изява на Илиева от дълги години насам. Вдовицата на Георги Илиев не обича да е под светлината на прожекторите и ревностно крие личния си живот. Красавицата изключително рядко присъства на публични събития, затова появата й на премиерата на стихосбирката накара присъстващите да я гледат с любопитство.

На одежди и прическа в псевдо японски стил бе заложила актрисата Деси Тенекеджиева, долетяла чак от Лондон, за да бъде конферансие на събитието.

"Ти си моята енергийна централа", обяви синът на големия художник Кольо Карамфилов и поздрави Тенекеджиева с парче на своята рок банда Erase of Poems. Ексцентричната театралка поясни, че фондацията на името на нейния покоен съпруг - именития режисьор Стоян Камбарев, стои зад светско-поетичната феерия.

"Роска, просто няма как да бъдеш номиниран за наградата на фондацията, защото твоят баща е един от създателите й и ти знаеш, че ние шуробаджанащина не правим. А решихме да издадем точно 29 твои поетични диалога с Анна, защото човек само веднъж става на 29", обяви актрисата.

"Аз, като навърших 30, стана страшно. Помня каква мъка беше", призна през смях Деси Тенекеджиева.

"Очаквайте новия ми филм с участието на известни български артисти, премиерата ще бъде през лятото, тогава ще си дойда за по-дълго време", сподели за вестника вдовицата на Стоян Камбарев.

Реклама

В една от атракциите на партито се превърна Димитър Ковачев - Фънки, който почти не се отлепи от знаменития мраморен бар на клуба, инсталиран навремето в сградата по поръчка на самия Сталин. Фронтменът на "Черно фередже" използва звездната атмосфера, за да полее на патерица с родни випове 62-рия си рожден ден.

"Тази вечер пия само водка. А вие какво ще пиете? Един коняк от мен?", предложи на човека на "България Днес" култовият музикант. Без да извади димящата пура от устата си, Фънки разкри, че подготвя нов проект, имал и куп "творчески планове".

"Непременно ще ви разкажа за тях, но в по-тиха обстановка", обеща Фънки.

Шоуменът не бе в час и дали е възстановен общият им с Иван Несторов - Амебата ютуб канал, по който те транслират продукцията си. Преди месец каналът беше спрян "заради вътрешна цензура", оплака се Фънки в социалните мрежи.

"Питайте Иван какво се случва с канала", препоръча музикантът.

Още на входа побърза да си купи стихосбирката на Росен Карамфилов и негова картина Ники Кънчев. По дънки и спортен пуловер бившият мистър "Стани богат" пляскаше от сърце на парчетата на Erase of Poems и личеше, че се забавлява на макс.

"Аз съм откривателят на Росен в музиката", призна Кънчев и уточни, че това не е изненада, защото още преди промените е бил музикален наблюдател за известни БГ издания.

"Много обичам това момче, бяхме големи приятели с баща му", разчувства се бившият тв водещ.

В приповдигнато настроение обикаляше от маса на маса и снимаше неуморно тв продуцентът Димитър Гочев. Появата му на премиерата след дълга пауза заради пандемията можела да се свърже с повторението на култовия сериал "Под прикритие". След като сериалът отново се завъртя на малкия екран, Гочев се обнадеждил, че това ще се случи и с не по-малко емблематичния "Стъклен дом".

Реклама
Реклама
Реклама