Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10862289 www.bgdnes.bg

Андре Токев влезе в затвора

2 седмици ще се адаптира в Централния, след това го пращат в Казичене

Шеф Андре Токев бе настанен в Централния софийски затвор, въпреки че здравословното му състояние се е влошило последните дни. Това разбра "България Днес" от свои източници.

Властите се бавиха над двадесет дни да вкарат Андре зад решетките и решиха да го направят точно когато кулинарният мастър се оказал със здравословни проблеми.

Реклама

На всичкото отгоре Андре е настанен в карантинно отделение заради бушуващия COVID. Готвачът ще изкара в изолация стандартната карантина. Ако през това време не покаже симптом, ще бъде прехвърлен в отделение за адаптиране. Престоят на Токев в Централния затвор ще трае около две седмици. След това кулинарят ще бъде прехвърлен към затвор с лек режим в Казичене, споделиха източници на вестника.

По време на климатизацията си известният готвач ще трябва да премине през редица медицински изследвания. След това в рамките на два дена на кулинарния мастър ще му бъде направено лично досие, което съдържа информация за постъпването му в затвора и за наказанието, което изтърпява.

Известният готвач, който бе заловен да кара по джанти, отново пиян, вече свиква с мириса на килията, научи вестникът.

Токев е в кауша, защото беше спрян от полицията на 31 октомври след сигнали на граждани на тел. 112 за пикап по джанти, който криволичи опасно по Околовръстното шосе на София. Още с приближаването до автомобила униформените забелязали, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори липсва.

Кадри в медиите показаха как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната дори се запалва.

Реклама

Самият готвач публично се извини в личния си профил във фейсбук за случката на Околовръстното. "Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад. Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други освен на себе си", разкая се Андре Токев, който постъпи мъжки и обяви, че ще понесе последствията за постъпката си.

В крайна сметка Софийският районен съд одобри споразумението за седем месеца затвор, глоба от 450 лева, разноски по делото от 550 лева и отнемане на книжката на Токев за година и половина. Към това наказание е добавена и предишната условна присъда на готвача от три месеца затвор, която също трябва да бъде изтърпяна ефективно. Така общото му наказание става десет месеца, но Токев ще остане зад решетките най-много осем месеца, тъй като ще му бъдат приспаднати двата месеца, през които беше под домашен арест, както и задържането му за 72 часа след инцидента.

От тези осем месеца с работа и добро поведение кулинарят може да лежи реално само пет месеца, което означава, че в началото на лятото Андре Токев може да излезе на свобода.

В Казичене, където ще бъде разпределен топготвачът, вече чакат Токев с нетърпение. Затворниците се надяват, че с появата на известния майстор-готвач храната им рязко и качествено ще се подобри.

Реклама
Реклама
Реклама