Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11412569 www.bgdnes.bg

Латинка Петрова пред "България Днес": Подиграват се на пенсионерите!

Тези опашки са безумие, добре, че получавам парите си по банкова сметка, та не се наложи да вися в студа, казва актрисата

"Жал ми е за пенсионерите по опашките пред пощите! Това е недопустимо! Подиграват се с нас!", категорична е актрисата Латинка Петрова.
През последните дни в резултат на хакерска атака пощите не могат да изплащат нормално пенсиите и възрастните хора са принудени да чакат с часове в студа, като понякога пак не успяват да си вземат парите.
За щастие на Латинка не й се налага да виси пред пощенското гише. Актрисата получава пенсията си по банков път, но добре знае, че много нейни набори не правят това, защото нямат доверие в банковата система.
"Възрастните хора у нас не вярват на банките и затова са принудени да се редят", казва Петрова.
Тя е на мнение, че 70-те лева добавка за Великден са крайно недостатъчни.

Реклама


"Тази сума може да бъде определена само с една дума - подигравка! 70 лв. за нищо не стигат! Пенсията ми е мизерна, добре, че имам кой да ми помага. Ами тези, които нямат?! Положението е страшно! Това не е промяна", гневи се актрисата.
Същото мнение поддържа и Славчо Пеев. Артистът също получава пенсията си по банкова сметка и не е принуден да мръзне с часове пред клоновете, за да си вземе парите.
"По-лесно е с банкова карта, иначе вижте какво става... Пенсията ми е доста смешна", допълва Пеев.


На въпроса дали добавките са достатъчни, 83-годишният театрал отговаря:
"Какво говорите?! Как ще са достатъчни?! Едно семейство какво би могло да си купи с тях? Не знам... нещо го закъсахме!"
Подобно на колегите си и Антон Радичев използва банковата система, за да си получава пенсията. Кратко и ясно той изрази терзанията си пред "България Днес":
"Парите не стигат за нищо! Не вярвам в промяната!".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама