Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11503427 www.bgdnes.bg

Рок изпълнителят Васко Кръпката: Срам ме е от Румен Радев!

Асен Василев ме изненада приятно, казва още рокаджията 

"Срам ме е, че Румен Радев ни е президент. Той е предводител на руските интереси."

Това заяви пред "България Днес" музикантът Васко Кръпката.

Рокаджията не е изненадан от действията на държавния глава. През миналата седмица президентът на България влезе в остър конфликт с правителството. Причината - да даваме ли оръжие на Украйна, или не. Стигна се до словесни нападки по оста президентство-Министерски съвет. Оттогава не минава ден, без президентът да критикува правителството, като последната му атака беше, че управляващите нямат и представа за това какви са отбранителните възможности на България.

"Румен Радев е последователен. Какво можем да очакваме от него, след като признава Крим за руски?", чуди се Кръпката. И добавя, че отношението му към президента винаги ще бъде негативно.

Реклама

"Още от избирането му бях сигурен, че той не е правилният човек за България. Но... демокрация е. Хората го избират. Аз се опитвам да отсрамя държавата с действия", обясни рок музикантът.

Кръпката и дъщеря му редовно се включват в помагането на нуждаещи се в Украйна.

"Товарим бусове и помагаме. Това е. Трябва да помагаме на Украйна по всякакъв начин", каза още фронтменът на "Подуене блус бенд".

Кръпката вижда светлина в тунела. Според него правителството е започнало да действа с по-твърда ръка. И да търси правилните за страната ни интереси.

"Приятно съм изненадан от думите на финансовия министър Асен Василев през миналата седмица. Дано е за добро. Харесвам ми в последните дни как се справят със ситуацията", добави Кръпката.

Своята подкрепа към новото правителство отправи и емблематичният телевизионен водещ на "Минута е много" Петър Вучков.

"Аз съм напълно за това да се помогне на Украйна. Мисля, че това е най-правилното решение, тъй като голяма част от българите също споделят мнението ми", сподели пред вестника 83-годишният актьор.

Реклама

Обратно на вижданията на останалите е ямболията Динко Вълев, който доби популярност като Ловеца на мигранти покрай акциите си за задържане на нелегални бежанци в страната преди време.

"Новото правителство не знае какво прави! Те са млади и неопитни. Ако Бойко Борисов беше на власт, в България нямаше да цари такъв хаос", убеден е Динко. По думите му бившият премиер трябва да се завърне на власт, тъй като е направил немалко хубави неща за страната.

"Гледайте София - преди хората висяха в 5-часови задръствания, за да стигнат до "Люлин", но след като Борисов направи Северната и Южната скоростна тангента, вече се стига за 5 минути", заключи ямболията.

Реклама
Реклама
Реклама