Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11566854 www.bgdnes.bg

Секскукла, голи тела, пистолети и убийства в театър "София"

Стипендиантка на Ламбо вдигна публиката на крака във фаталната "Лулу"

Секскукла в огромни размери, голите тела на Елеонора и Мартин Димитров, пистолети, с които се стреля от сцената, и като капак - повече от две убийства, шашнаха публиката, която първоначално гледаше с широко отворени очи, а после почна да пляска в екстаз на новата постановка в театър "София" "Лулу".

Тя е дело на носителката на първата стипендия "Стефан Данаилов", учредена на името на големия български актьор и деец - Елеонора Иванова.

Реклама

Пиесата на един от най-големите немски драматурзи и поети Франк Ведекинд разкрива сюжета за възхода и падението на главната героиня Лулу, а младата актриса е най-новото попълнение на трупата на театъра.

"Лулу" разказва за съдбата на млада жена в развлекателнaта индустрия. Тя преминава през различни прояви на продажба и илюзия - от златната ера на киното до днешната епоха на интернет. Това е и история за метафизичната сила на любовта, за нейната способност да променя и поглъща индивиди и общества", сподели режисьорът Крис Шарков. В постановката се преплитат и други "интересни" герои. Дария Симеонова влиза в ролята на графиня Марта фон Гешвиц, която е лесбийка и не понася мъжете.

Интересна е и сценографията - видеа, прескачащи се платна, дим, цветни и шарени дрехи, които актьорите преобличат пред погледа на зрителите, докато "хвърлят" реплики и отпиват питиета.

"Ние разказваме историята на Лулу през кино. Това досега не се е случвало. Това е ново. Тъй като една от темите в пиесата е как една машина, една система от хора, която тя променя впоследствие, използва човека като продукт и после го захвърля", уточнява режисьорът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама