Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11574038 www.bgdnes.bg

Алън Пардю: Няма да има победен танц

"Няма да има този път победен танц", засмя се треньорът на ЦСКА-София Алън Пардю, спомняйки си една своя изява, докато бе мениджър на английския "Кристъл Палас" в мач срещу "Манчестър Юнайтед". Тогава неговият отбори откри резултата, но впоследствие загуби с 1:2.

В неделя на Националния стадион "Васил Левски" от 17,00 ч. тимовете на ЦСКА-София и "Левски" ще определят носителя на Sesame Купа на България по футбол за сезон 2021/2022 г.

Реклама

"Няма да има победен танц - коментира Пардю. - Имал съм доста дълга кариера. Правил съм много неща и за някои от тях съжалявам. Често ми задават въпроси за този танц, който беше две секунди, но се направи голяма работа. Много от нещата не са верни за мен в интернет. Връщайки се назад към последния финал, който менажирах срещу "Манчестър Юнайтед", много исках да го спечелим, не можахме. Сега мога да вдигна нова купа. Благодаря на играчите, че стигнаха дотук. Ще направим всичко възможно за феновете на ЦСКА и ако всичко мине наред, ще празнуваме с тях."

Пардю призна, че и двамата с колегата му Станимир Стоилов работят за изграждането и надграждането в отборите си, а този мач е само етап от работата.

"Мачът е много важен, но той няма нищо общо с бъдещето на клуба. Опитен мениджър съм. Все един от нас двамата трябва да загуби и бъдещето ни не трябва бъде победен във финала, със сигурност ще е разочарован, независимо как е започнал сезона. Особено "Левски", който е млад отбор. Ние не трябва да забравяме, че ЦСКА до средата на сезона се държеше близо до "Лудогорец" и претендираше за титлата. Не успяхме да задържим това ниво. Дойдох в много трудна ситуация. Направихме равен в първия мач, продължихме за Купата, успяхме да победим "Славия". Напрежението в отбора спадна и можем да се концентрираме изцяло върху финала. Правя всичко възможно да покажа на играчите, че финалът е много важен и ще влезем максимално подготвени в него", анализира ситуацията в клуба в последно време Пардю.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама