Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11575386 www.bgdnes.bg

Студенти теглят мажоретки

Радослав Йорданов отвя конкуренцията 

Здравеняци обръщат гигантски гуми в двора на Русенския университет 

Студенти със силата на Херкулес теглиха мажоретки в автомобил.

Това беше най-атрактивната дисциплина в състезанието "Стронг мен", което се проведе в двора на Русенския университет "Ангел Кънчев". Участниците в тазгодишното издание бяха 11, като двама от състезателите са Еразъм студенти на родното висше училище от Румъния и Франция.

Спортната проява се провежда за дванадесети път и е единствена по рода си в Русе и региона. Участниците се състезаваха в четири дисциплини: обръщане на гума, хвърляне на пудовка, фермерска разходка и теглене на автомобил с въже, обясниха от Русенския университет.

Реклама

Изпитанията включват обръщане на голяма гума на разстояние 20 метра. След това има т.нар. фермерска разходка на разстояние 40 метра с две тежести от по 50 кг - тоест общо 100 кг са тежестите, които трябва да се пренесат. След това е хвърляне на 16-килограмова пудовка (вид гира с дръжка) за разстояние и последната дисциплина е теглене на автомобил. Тази година във возилото се качиха 3 мажоретки и един шофьор, които опънаха до краен предел мускулите и жилите на участниците.

На първо място се класира студентът Радослав Йорданов, който е втори курс в специалност "Електроенергетика и електрообзавеждане" на факултет "Електроника, електротехника и автоматика". Второ място успя да завоюва Илкин Кямилов - четвъртокурсник от специалност "Кинезитерапия", а на трето място се класира Константин Пламенов, който също изучава "Кинезитерапия".

"Когато разбрах за "Стронг мен", бях първият, който се записа за състезанието. Най-забавно беше в последния кръг, защото никога не сме го правили. Важното е да имаш желание и умствена нагласа, защото може да си безкрайно подготвен, но да не ти се получи на деня. За мен спортът е важен - човек, който не е тренирал нищо и не тренира, не е изпитал едни от най-хубавите страни на живота", коментира победителят Радослав Йорданов.

Избраха Мис и Мистър

Мис и Мистър Русенски университет бяха избрани във висшето училище в дунавската столица.

При мъжете спечели Димитър Пенчев - специалност "Компютърни системи и технологии", а при жените с титлата се окичи Ивайла Илиева - специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред".

Претендентките дефилираха с официални рокли, а представителите на силния пол - с костюми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама