Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11599827 www.bgdnes.bg

Разбиха нелегална фабрика за цигари, била на убития Любо Полицая

Фабрика за нелегално производство на цигари бе разбита от ченгета в индустриалната зона на Ботевград, съобщиха от МВР. Открити са машини и голямо количество суровина.

Фабриката е била на убития Любомир Иванов - Любо Полицая, който бе разстрелян на 25 март пред дома си в столичния кв. "Лозенец", съобщи "24 часа". Смята се, че Иванов е бил убит, за да може другарите му да вземат и неговия процент от приходите на фабриката.
Самата фабрика била движена от шестима украинци. Те били бежанци, водели се настанени в хотел на Черноморието. Шестимата са обявени за издирване.

Реклама

"На територията на складовете е била изградена напълно функционираща нелегална фабрика за производство на цигари. Има помещение за съхранение на готовата продукция, за съхранение на материали, които са необходими за производство на цигарите, жилищни помещения", заяви Калин Литов, началник на Икономическия отдел в ГДБОП.

Според първоначалните оценки производственият капацитет на машините е около 100 мастербокса на ден - съобщи заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов. По думите му установената на място готова продукция е подготвена за реализиране на нелегалния пазар предимно в страни от ЕС. Той уточни, че и към момента се извършват действия по неотложност на територията на Ботевград и на София. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан предполагаемият организатор и логистик на незаконната дейност.

Разкритата фабрика е извършвала завършен цикъл от обработката на тютюна до производството на цигари с обособени различни помещения - за съхранение на готова продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с напълно оборудвана поточна линия за производство на цигари, както и жилищни помещения - за спане, баня, кухня, така че да не се налага работниците да напускат територията на фабриката. В процес на изясняване е колко дълго е работила фабриката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама