Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11609804 www.bgdnes.bg

Бащата на Йомов уцелил гръмнатите от 2 метра

Стрелбата между семейството на "червения" футболист и двамата ранени е квалифицирана като лека телесна повреда

Двете жертви, които бяха застреляни в краката на бензиностанция на Околовръстното шосе в кв. Бояна, са гръмнати от 2 метра. Скандалът е възникнал заради паркирана кола. Това научи "България Днес" от Софийската градска прокуратура. Заподозрени са Цецко и Тодор Йомови, които са баща и брат на футболиста Георги Йомов от ЦСКА.

Реклама

Разследването на стрелбата е установило, че конфликтът е започнал заради паркирана кола. Има данни, че двете компании са се познавали от известно време.

Досъдебното производство беше прехвърлено от Софийската градска прокуратура (СГС) в районната, тъй като става дума за нанасяне на леки телесни повреди, не за опит за убийство или за тежки наранявания. "Травмите на двамата простреляни не се сериозни, защото не са засегнати жизненоважни органи и кръвоносни съдове. Преценено е, че травмите им са леки." Това обясни за "България Днес" прокурор Десислава Петрова.

По случая за 24 часа са задържани Цецко и Тодор. Георги Йомов бе освободен във вторник след около 15 часа в килия. Тепърва ще стане ясно дали те ще бъдат обвинени и дали арестът им ще бъде удължен от прокурор.

Припомняме, че при стрелбата бяха ранени двама души. Единият от гръмнатите е "облизан" от куршума, зашит от лекарите във ВМА и след това се е изписал по собствено желание.

Другата жертва е претърпяла лека операция и медиците продължават да следят състоянието му. По думите на прокурор Петрова по-сериозната травма е психическа, а не физическа. Раненият има временно разстройство на здравето, но травмите му не са животозастрашаващи. Предстои Районната прокуратура в София да прецени дали участниците в престрелката да бъдат задържани за 72 часа и дали да им бъдат повдигнати обвинения.

Реклама
Реклама
Реклама