Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11610387 www.bgdnes.bg

Актрисата от Кукления театър Анелия Ничева: Не съм се разделяла с брата на Невена Коканова

Нито съм го гонила, нито е без препитание, категорична е съпругата на актьора

"Не сме се разделяли с мъжа ми - брата на Невена Коканова. Не знам кой измисля тези неща. Това каза пред "България Днес" съпругата на Димитър Коканов - Анелия Ничева.

Реклама

Самият Коканов ще посрещне 79-годишния си рожден ден след дни на 20 юни. В момента братът на киноиконата Невена Коканова е в санаториум, тъй като има белодробно заболяване, но вече е здрав и всичко ще е наред за празника му, категорична е Ничева.

"Само един-единствен път Димитър даде интервю за познато наше момиче, което след това не можа да познае. Искам да кажа, че нито съм го гонила, нито е останал без препитание, а да не говорим, че никога не е винил покойната си сестра Невена, че тя е виновна той да не продължи дълго време с кариерата си. Това са пълни измислици. Именно затова Димитър не иска да говори с пресата", каза Анелия Ничева.

Актрисата, която продължава да играе в Кукления театър, е категорична, че заради мъжа си и тя не дава интервюта. "Непрекъснато питат само за Димитър и отношенията ни, сякаш няма нищо друго по-важно. Затова сега на вас казвам - 50 години имаме брак с него и никога не сме се карали, камо ли разделяли", категорична е Анелия. Според нея Димитър никога не е обвинявал сестра си за това, че не е получавал достатъчно роли, напротив. "Тя много го обичаше", казва жена му.

Според близките им Невена дори искала да осинови по-малкото му момиченце, за да може семейството им да се справи с липсата на постоянни средства. Димитър обаче отказал.

Единственият, който опитвал да наложи актьора в професията, бил мъжът на Коканова - режисьорът Любомир Шарланджиев-Шарлето. "Любо дискретно се опитваше да го наложи, но беше принципен човек и избягваше да му дава големи роли, за да не го обвинят във връзкарство", твърдят ветерани от гилдията.

До последния дъх на голямата ни актриса брат й не е имал конфликт с нея за имоти, както се изписа в медиите. По закон не можел да претендира за дял от недвижимите имоти на сестра си. Имал право единствено да вземе част от имота в Дупница, останал в наследство от родителите им. Димитър Коканов израства в Кумарица, днес квартал Нови Искър в столицата. Първите му думи са на немски, защото баба му, която го е гледала, е чистокръвна австрийка. Днес не обича да гледа кино, но предпочита телевизионните предавания.

Реклама
Реклама
Реклама