Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11760279 www.bgdnes.bg

Надрусани британци ни освиниха селото!

Родопчани бесни на арестуваните купонджии

Пришълците крадат и пиянстват, местните чужденци са кротки, казват в Полковник Серафимово 

"Ще го кажа по родопски, макар и в много по-лек вариант - идващите да купонясват англичани освиниха всичко и създават куп проблеми."

Реклама

Това заяви разочаровано кметът на смолянското село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. В началото на седмицата там бяха задържани 16 души, от които половината са граждани на Великобритания.

Купонджиите са арестувани за държане на наркотици и управление на автомобил след употребата им. Задържаните, сред които има и един нидерландец и няколко българи, били на фестивал край Полковник Серафимово. В дните между 3 и 5 юни се е провел т.нар. английски събор. Това било юбилейното десето издание на фестивала Meadows ln The Mountains ("Ливади в планините") в местността Божие име край селото.

"Арестуваните са пришълци, не са местни хора. Нашите англичани са много кротки и не създават проблеми. Но другите идват от различни краища на страната, дори не знам как разбират, че има такова събитие. Някои от тях не се притесняват да крадат и да правят мизерии. Свинщината е страшна! Събират се за 10-и път, като през последните две години заради пандемията нямаше празненството. Но тази година отново бяха и стана страшно. Чак толкова зле не е било досега откъм пиене и наркотици", каза още пред вестника Мусорлиев.

Кметът на родопското село призна, че силната музика не е дразнила местните жители, тъй като звучала добре и е изпълнявана професионално. Големият проблем били кражбите и неконтролируемото купонясване с алкохол и наркотици.

Районната прокуратура в Смолян наблюдава 18 наказателни производства след арестите. От тях 8 са за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и 10 за държане на високорискови наркотични вещества. По едно от тях на обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Осем от образуваните наказателни производства са срещу граждани на Кралство Великобритания, едно срещу гражданин на Нидерландия, а останалите девет - срещу български граждани.

Носи името на герой

Полковник Серафимово носи името на героя от Балканската война полковник Владимир Серафимов. Воинът е командир на славния 21-ви полк, който печели битката на 21 октомври (3 ноември по нов стил) 1912 г.

С победата си в тази битка войниците ни овладяват горното поречие на Арда и създават благоприятни предпоставки за пълното освобождаване на Родопите от османско владичество.

Реклама
Реклама
Реклама