Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11799087 www.bgdnes.bg

Мария Илиева стопи 10 кила

Певицата едва не се преби на наградите на БГ радио

Михаил Белчев се разплака на сцената

Поне 10 килограма чудодейно е свалила след раждането певицата Мария Илиева се видя на церемонията по връчването на годишните музикални награди на БГ радио в Пловдив. Вталена, изпълнителката на новото парче "Любов" грабна приза за най-добра изпълнителка на годината в цели три категории. Не се мина и без конфуз. Илиева настъпи безкрайната си рокля и едва не се строполи по стълбите, но в последния момент успя да се задържи на крака.

Неочаквано за публиката прозвуча сценичното признание на Миро. Обявеният за победител при мъжете поп певец отправи гореща благодарност към протестантските църкви у нас, които по думите му са неговото "духовно семейство".

Реклама

Очаквана обаче бе наградата, връчена на Любо Киров от кмета на Пловдив Здравко Димитров и от братя Аргирови, изпълняващи ролята на негови асистентки. Хитът "Целуни ме" му донесе две статуетки - за песен и за текст. Пороят от награди за Любо приключи с третото място за БГ комбинация заедно със Стенли и Христо Мутафчиев.

Феновете на най-младата генерация в поп музиката бяха готови да си скубят косите от отчаяние, след като номинираната в почти всички категории Дара така и не чу името си сред призьорите. Страстите се уталожиха едва когато най-обещаващата поп звезда все пак получи награда за видеоклипа към парчето си Thunder.

С награда за вокална група/дует и с ефектен трик слязоха от сцената Pavell & Venci Venc. По-дребният от дуета яхна колегата си на конче и така се изнесоха към кулисите, оставяйки меломаните в транс.

Големият дебютант в шоуто бе неговият водещ Юлиан Вергов в партньорство с Хилда Казасян. Актьорът няколко пъти подчерта с ехидни подмятания как се справя "на шест" за разлика от Димитър Рачков. Явно така Вергов се опита да отмъсти за тормоза, който преживя като част от журито на "Като две капки вода".

И докато Хилда ръсеше откровения как за войната в Украйна били виновни хора, които не са били обичани като деца, Вергов повторно взриви публиката, като подвикна, че може би е трябвало да целуне Путин.

Естрадният ветеран Михаил Белчев не можа да скрие, че краката вече не го слушат. С видими усилия той изкачи стъпалата към сцената, за да получи приза "Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова. Залата обаче стана на крака, за да аплодира любимеца на няколко поколения любители на БГ музиката. "Българите сме щастлив народ, защото можем да обичаме", промълви през сълзи 75-годишният певец.

Лоша шега изигра участието във властта за Ицо Хазарта, номиниран сред петимата финалисти за изпълнител №1. Рапърът депутат обаче трябваше да се задоволи само с номинацията. Неговата съдба раздели и лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Съвместното му парче с Тото и "Ку-ку бенд" "Изкушение" се надпреварваше за статуетката при най-добрите видеоклипове, но така и не стигна до финала.

Реклама
Реклама
Реклама