Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11877403 www.bgdnes.bg

Община Пловдив организира събитие по проект „Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление" advertorial icon

Всички СМР дейности по проект „Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в Район „Централен“ и Район „Южен“ на Община Пловдив“ са изпълнени успешно

Община Пловдив организира информационно събитие за отчитане на напредъка по проект „Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в Район „Централен“ и Район „Южен“ на Община Пловдив“, финансиран по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ към ФМ на ЕИП 2014-2021".

Събитието ще се проведе на 24.06.2022г. (петък) от 10:00 ч., в зала в административната сграда на Община Пловдив.

Към настоящия момент всички СМР дейности по проекта са изпълнени успешно. Фотоволтаичните електроцентрали, монтирани на покривите на СУ „Константин-Кирил Философ“ в Район „Южен“ и на ДГ „Зора“ в Район „Централен“ са приети от представители на ЕВН и функционират. Направена е проверка на всички подменени осветителни тела и касети от експерт СМР по проекта. Всички възстановителни работи по улици и тротоари са извършени. Изпълнителят е предоставил екзекутивна документация, която е съгласувана с дирекция СИ на Община Пловдив. Строителният надзор е предоставил геодезическо заснемане и същото е предоставено на дирекция устройство на територията за издаване на удостоверение по чл. 74 от ЗУТ.

Изготвен и подписан е Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа. Извършен е и финансов одит на проекта до момента, като не са констатирани нередности. Предстои приемане и проверка на доклада за въвеждане на обекта в експлоатация. След издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на обекта ще се проведе и финалната пресконференция по проекта.

„Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП). Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП, страните - донори и Програмния оператор на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност”.

Реклама
Реклама
Реклама