Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11888406 www.bgdnes.bg

Петя Буюклиева пя със сина и мъжа си

На юбилейния си концерт "2 по 20"

Чувствам се като Веселин Маринов, шегува се изпълнителката

Автобуси с фенове от Търговище, Асеновград и Пловдив пристигнаха специално в НДК за концерта на голямата Петя Буюклиева. В НДК тя пя на живо повече от три часа, без да спира, с оркестър и беквокали. "Юбилейния ми концерт "2 по 20" няколко пъти го отлагах и сега се радвам, че хората не върнаха билетите, а ги презавериха. И толкова много от тях дошли от провинцията, специално заради мен, чувствам се като Веско Маринов", с усмивка сподели Петя, визирайки автобусите с фенове от цялата страна, традиционно гастролиращи на концертите на певеца в НДК.

Още в самото начало на събитието публиката не спря да подкрепя Петя и балета на Маги Халваджиян - "Фънки мънкис", а когато не аплодираше и пееше със звездата, публиката танцуваше танго и диско на хитовете на "Дийп зоун".

Реклама

"Тук ли сте, има ли настроение?!", подкачаше Петя хората. Те викаха лудо, а тя ги възнаграждаваше с легендарните си песни като "Пролет", "Баба ми е фаталната жена" и т.н. На два пъти певицата бе извикана на бис след първото изпълнение със сина й, който също е музикант. Младият мъж, прясно женен за албанка, първо изпълни собствена песен, а след това двамата с Петя изпяха кавър на песента на Лейди Гага и Брадли Купър от филма "Роди се звезда". На сцената до майка й син през цялото време бе и таткото и дългогодишна половинка на звездата - китаристът, който се казва като сина й - Тони.

В рокля с цвят пепел от рози, с шлейф и високи токчета, Петя се превъплъщаваше в различни роли. Тя изпя здраво рокпарче, след него танго, а после и народната песен "Излел е Делю хайдутин".

"Лично Валя Балканска ме благослови да я изпея. Благодарна съм й", каза от сцената Буюклиева, на която съпортват гайдарят на Валя - Петър Янев, и двамата му синове. Огнени пиротехники и пушеци съпътстваха изпълненията им. "Рок сенсейшън" вдигнаха публиката на крака, а Ева - мацката, която участва в риалити шоуто "Ергенът", изпя две песни - с Тони, сина на Петя, и със собствен бенд от две момичета.

Голямата изненада на вечерта бе появата на Мария Илиева, която изпя дует с Буюклиева. Двете извисиха глас в песен на Лили Иванова от миналия век - "Остани тази нощ". Мария бе избрала за себе си черна дълга рокля, а Буюклиева също се появи във втората за вечерта одежда - също черна, но с дантели. След раждането на второто си момченце Мария Илиева едва сега успя да свали излишните килограми и на концерта показа блестяща форма, забелязаха и почитателите й.

Реклама

За съжаление на събитието от Цюрих не дойде популярният ни тенор Бойко Цветанов. В последния момент се оказало, че трябва да легне на операционната маса. "Моля ви, помислете за него, нека всичко мине наред", призова от сцената Буюклиева.

Да аплодира легендарната звезда в публиката дойдоха политиците Румен Овчаров от БСП и Красимир Велчев от ГЕРБ.

В публиката бяха забелязани и продуцентът на новата песен на Петя - Игор Марковски, и музикантът Момчил.

Текстописецът Иван Тенев-Агента бе дошъл с младо гадже, което представи като "втората Кристина". Близо до тях бе седнал и Данчо Стълбицата с приятелка, а най-близо до сцената бе и Етиен Леви. Той също бе дошъл на концерта с приятели.

Букети с цветя и кошници бяха изпратени и от институции, а Буюклиева съобщи, че догодина ще направи концерт само с народни песни, каквито се оказа, че пее перфектно.

"Утре имам рожден ден и предварително благодаря за подаръка, който ми направихте с вашата любов", сподели в края на концерта певицата, която става на 63 години. Разбира се, те изобщо не й личат.

Реклама
Реклама
Реклама