Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11940482 www.bgdnes.bg

200 млн. евро харчи "Барса" за играчи

"Барселона" ще похарчи поне 200 милиона евро през летния трансферен прозорец, съобщава "Мундо Депортиво". Парите ще бъдат осигурени до дни.

Ръководството на каталунците ще сключи сделка за продажба на 15 процента от телевизионните права за 400 млн. евро, което ще реши част от финансовите проблеми на клуба. Половината от сумата ще бъде използвана за подсилване на състава на Шаби Алонсо.

Реклама

Част от парите са предвидени за трансферите Роберт Левандовски, Бернардо Силва, Жул Кунде и Рафиня. В клуба ще разполагат със средства и за по-евтини играчи в лицето на Cесар Аспиликуета и Маркос Алонсо от "Челси". Сделката за втория вече е на финалната права според световните медии. Каталунският клуб и "Челси" са близо до споразумение за трансфера на испанския футболист. Трансферната сума ще е около 10 млн. евро.

Президентът на "Барса" Жоан Лапорта внесе яснота около продължаващата трансферна драма с Роберт Левандовски.

"Левандовски? Много футболисти искат да играят в "Барселона", но техните клубове имат свое мнение по въпроса и всичко това е част от преговорния процес. Разбира се, че Левандовски е нападател от световна класа, но ще бъда сдържан в коментарите си по темата. Оценяваме публично заявеното от него желание да дойде при нас. Поласкани сме, но трябва да се отнасяме с уважение към "Байерн", който е един от най-големите клубове в света", заяви Лапорта.

Шефът на "Барселона" обобщи и ситуацията около Усман Дембеле. Французинът дълго време отказваше да поднови договора си, но накрая е приел условията на клуба.

"Ценим Усман и е факт, че в края на миналия сезон той игра на много високо ниво. Въпросът опира изключително до финансите. Съобщихме му какво предлагаме, но неговият отговор не беше нито положителен, нито отрицателен. Спокойни сме. Имаме контакт. Ако Дембеле приеме офертата ни, ще остане", обяви Лапорта.

Реклама
Реклама
Реклама