Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11952167 www.bgdnes.bg

Българи на кръчма, а децата им припаднали в заключена кола

Минувачи викнали ченгета, те разбили стъклото и закарали малчуганите в болница

Българи зарязаха децата си в кола, докато хапват в кръчма в гръцкия град Серес. Четирите малчугани на възраст между 2 и 8 годинки са били припаднали, но спасени от местните ченгета, съобщи телевизия ЕРТ. Инцидентът се разиграл малко след 11 вечерта в неделя.

Реклама

Случайни минувачи забелязали няколко дечица в заключена кола и веднага дотичали до автомобила. Почукали няколко пъти на стъклото, но децата не реагирали. Потресените хора веднага звъннали на ченгетата. Те били разтревожени, защото през изминалия уикенд Серес бил ударен от гореща вълна.
Полицаите дошли заедно с медицински екип и веднага разбили прозореца от страната на шофьора и отворили вратата. Извадили децата, които били припаднали. Лекарите им оказали спешна помощ на място и после ги закарали с линейка в близката болница в Серес.
Безхаберните родители пристигнали малко по-късно и обяснили, че са били на вечеря, а оставените деца в колата оправдали с това, че били заспали. Гръцкото издание пише, че родителите нямали пряка видимост към колата, докато похапвали.

Пред униформените безотговорните родители обяснили, че пристигнали през уикенда на почивка. В неделя били до късния следобед на плаж. Тръгнали да се връщат в България, но решили да хапнат в Серес. Видели, че дечицата спят и ги оставили в колата, за да не ги будят. Полицаите онемели и им щракнали белезниците. В болницата лекарите се погрижили за малчуганите и те са добре.

Срещу родителите, на 56 и 46 години, има образувано досъдебно производство. Те са били освободени от ареста в понеделник около 5 часа сутринта след устно разпореждане на прокурора. Българското семейство вече е в родината си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама