Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11952278 www.bgdnes.bg

Започна делото срещу пловдивчанката, блъснала лекарка

Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. "Пещерско шосе" миналото лято, се изправи пред съда вчера. Делото започна по същество, пише "Трафикнюз".

Пловдивчанката е обвинена за това, че е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на Петя Аргирова.
На 30 юни миналата година 31-годишната жертва беше блъсната от джип волво на пешеходна пътека на булевард "Пещерско шосе". Според очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и нарочно я е блъснала. На едно от миналите заседания свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно като наричала жертвата си "нефилим", "сатанинско изчадие" и крещяла, че ще я убие.
Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента тя е бързала за болницата, защото майка й не била добре.

Реклама

Според данни на прокуратурата на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. "Пещерско шосе". По това време Петя се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намали скоростта.

От удара младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла.

Самата Мария Карахристева сподели в съдебната зала, че признава всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, с изключение на това, че умишлено е блъснала младата жена. Тя допълни още, че ще даде пълни обяснения след изслушването на свидетелите.

Следващото заседание е насрочено за 26 септември, когато трябва да бъдат изслушани свидетели и вещи лица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама