Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12050740 www.bgdnes.bg

Втора сватба в ските

И Радо Янков предложи брак след Алберт Попов

Сноубордистът ще става татко на момиченце през декември

Втора сватба се задава при шампионите ни в зимните спортове. Най-добрият български сноубордист Радослав Янков предложи брак на своята приятелка Райна Баталова. Това се случи след почивката на двамата в Гърция. Само преди дни красивата бивша студентка в УНСС по финанси и мениджмънт влезе в третия месец и таткото се похвали с благата вест, че двамата чакат момиченце през декември.

32-годишният състезател по сноуборд слалом Радо Янков е заедно с Райна повече от пет години. Той се впечатлява от нея, докато тя е още ученичка. След това я чака да завърши и я кани да излязат. По това време кумуват на приятели и близките им смятат, че те тайно са подписали.

Реклама

"Рано е за честито", признава по това време Янков.

С днешна дата обаче шампионът ни е категоричен, че след като бебето се роди, ще сключи брак с избраницата си.

"Обожавам децата. Имам племенник Стоян, който също върви по моите стъпки със сноуборда. След успехите ми го записахме в отбора по сноуборд в Чепеларе, откъдето и аз съм тръгнал, и вече повече от пет години се състезава. Надявам се да продължи нагоре и да покори много върхове в този спорт, а аз ще бъда зад него, за да му помагам и да го насърчавам", казва Радо, който има идея, след като приключи да се състезава, да стане ски учител в родното Чепеларе.

"Не успях да изпълня целите си на сто процента сега в тези олимпийски игри, завърших 15-и, но оттук нататък се надявам на добро здраве, за да мога да се подготвям за новия сезон и да започна както трябва", твърди Радо.

В момента младото семейство строи огромна къща в Чепеларе, а бъдещата майка предпочита да живее в столицата.

"Райна иска да се премести в София, защото възможностите за развитие са много по-големи тук, но пък спокойствието в Чепеларе не само за тренировки, но и за отглеждане на дете, не е за подценяване", твърди бъдещият татко.

Един от най-добрите приятели на Радо Янков - колегата му скиор Алберт Попов, също преди дни се похвали с новина в личния живот. 24-годишният спортист поиска ръката на приятелката си Дени с пръстен с диамант. Това се случи на езерото Констанс в Германия и бе отбелязано в инстаграм от бъдещата младоженка. Любовта между двамата пламва покрай зимните спортове.

Деница е бивша състезателка, работила е в ски училище, завършва и УНСС. "Щастието обича тишината, затова и ние в последния момент съобщихме радостната вест", казва Алберт. Той със сигурност ще покани на радостното събитие и колегата си, а Радо Янков няма да пропусне да му върне жеста след това на своята сватба.

Реклама
Реклама
Реклама