Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12211875 www.bgdnes.bg

Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА няма лидери на терена!

"ЦСКА няма лидери на терена, които да поведат отбора във важните мачове, особено в евротурнирите. Очакванията към играта на Георги Йомов например са много по-големи."

Това заяви ексклузивно за "България Днес" легендарният халф на "армейците" Георги Илиев-Майкъла, участник и в епичната екзекуция на действащия шампион "Ливърпул" в четвъртфинала за КЕШ през 1982 г.

Реклама

Но участието на ЦСКА-София в третия предварителен кръг от Лига на конференциите започна с горчиво поражение. "Червените" загубиха безславно с 0:1 от скромния "Сейнт Патрикс" на стадион "Васил Левски", и то пред погледа на носителя на "Златната топка" Христо Стоичков, дошъл да подкрепи българския отбор от трибуните.

"ЦСКА нямаше нито едно чисто положение през целия мач, така няма как да спечелиш - категоричен е Майкъла. - Съперникът показа по-голяма физическа издръжливост, повече желание за победа. Остава още един мач и все още нищо не е напълно загубено, но ЦСКА трябва да покаже съвсем различно лице в Ирландия, ако иска да продължи напред. Напълно подкрепям думите на Аспарух Никодимов пред вашия вестник, че на треньора Саша Илич трябва да се даде време да направи боеспособен състав, но за това са нужни и качествени футболисти. Точно сега е моментът играчите да покажат, че имат място в такъв голям клуб, какъвто е ЦСКА."

Треньорът на ЦСКА-София Саша Илич бе изключително разочарован от загубата.

"Получихме гол след наша индивидуална грешка - призна сръбският специалист. - Допуснахме доста подобни неточности. Трудно е, когато не играем достатъчно бързо срещу отбор, който се брани добре. Все пак има още един мач в Ирландия, но отиваме там с лош резултат от първата среща. ЦСКА трябва да изглежда много по-добре от това, което показа в първия мач срещу "Сейнт Патрикс". Много прибързвахме, футболистите искаха бързо да решат мача, да вкарат гол. Имаме една седмица, в която да работим върху грешките, които допуснахме. Надяваме се, че няма да ги повторим в Ирландия. Сега ме интересува ме само какво ще направим в мача реванш."

Защитникът на "червените" Брадли де Нойер не отписва шансовете на отбора въпреки неприятното поражение в първия мач със "Сейнт Патрикс".

"Допуснахме загуба, но имахме доста шансове, които не успяхме да реализираме - заяви Де Нойер. - Съперникът ни вкара след наша грешка. Имаме седем дни, за да променим нещата в наша полза. Да отидем в Ирландия и да победим!"

Реклама
Реклама
Реклама