Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12211981 www.bgdnes.bg

9 г. затвор за баскетболистка

Президентът на САЩ Джо Байдън брани олимпийската шампионка Бритни Грайнър

9 години зад решетките и глоба в размер на 16 000 долара! Това отреди съдът в Русия за американската баскетболистка Бритни Грайнър. Тя бе обвинена за притежание и трафик на наркотици.

31-годишната Грайнър е двукратна олимпийска шампионка с тима на САЩ и една от големите звезди на Женската национална баскетболна асоциация. Задържането й стана още през февруари на московското летище "Шереметиево". Тогава в багажа на Бритни е открито шишенце с масло от канабис. Според съда Грайнър е внесла забраненото вещество умишлено и с престъпни намерения. Американката твърди, че случайно е сложила шишенцето. Тя имала и лекарско предписание за ползване на канабис.

Реклама

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече "неприемлива" присъдата на американската баскетболна звезда.

"Русия неправомерно задържа Бритни. Това е неприемливо и аз призовавам Русия да я освободи незабавно, за да може тя да бъде със съпруга си, близките си, приятелите и съотборниците си", заяви Байдън в изявление. Президентът на САЩ потвърди, че ще преследва всички възможни пътища" за репатрирането на Гринър.

"Съдът напълно пренебрегна всички доказателства на защитата и най-вече признанието за вина. Присъдата е абсолютно необоснована. Със сигурност ще подадем жалба", заявяват от адвокатския екип на баскетболистката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама