Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12224804 www.bgdnes.bg

Певицата Грета Ганчева на 79 години: Къпя се със студена вода

Тъпкаха ме, но цъфтях, падала съм и ставала, пише в спомените си последната жена на Емил Димитров

"През целия си живот съм била заобиколена от толкова талантливи хора. Движила съм се все сред звезди. За себе си винаги съм казвала, че съм минала през всичко. Тъпкаха ме, но цъфтях, падала съм, но съм се съвземала и израствала, преживяла съм какво ли не. Дадох си сметка миналия месец, когато имах рожден ден, че трябва само да благодарим на Бог, точно сега, когато навлизам в 80-ата си годишнина." Това твърди естрадната легенда Грета Ганчева, която вече е в България и живее в село Влас. "Тези 79 години, които навърших, са много, от една страна, но пък в пенсията ми я няма цифрата "7", все пак не искам да се оплаквам", смее се изпълнителката на "Тумбалалайка". Певицата е горда с това, че няма нищо изкуствено по себе си.

Реклама

"Харесвам си и бръчките, и мускулите, косата, краката ми, всичко. Боядисвам си косата само и ползвам обикновени кремове", твърди певицата. От години тя е научена да моржува и обожава да се къпе със студена вода.

"В село Баница, където съм живяла дълги години, нямаше топла вода. Така се научих да готвя на селска печка и да се къпя със студена вода. Така правя и до днес. Не спортувам, но ходя пеша. Повече от година нямам участия. Преди няколко месеца имах голям концерт в Москва за 60 години на сцената и децата много ми се радваха", разказва певицата.

За любовта с естрадната легенда Емил Димитров и брака си с него Грета ще разкаже в специални глави в книгата си "Спомени, върнете се".

"Великолепен човек, изключителен талант беше Емил. Често си мисля за него. Той умря беден, но си отиде с огромната любов на хората. Толкова хубави моменти сме имали заедно. Говорили сме си за какво ли не. Аз не смятам да говоря повече за него, да давам интервюта, защото ще кажа моята истина в тази моя книга. Не само за Емил, но и за Русия, всичко, което ме вълнува", казва Грета.

Именно в Русия започва голямата им любов с Емил Димитров. "Там усетих любовта на руската публика. Започнах през 1961, а през 1964 г. бях на шестмесечно турне в СССР, спяхме в най-хубавите хотели, влюбихме се с Емил", казва тя, подчертавайки, че ако Димитров е бил в Русия, където го посрещали като истинска звезда, едва ли е щял да си отиде в нищета.

"Дай боже, и сегашните звезди държавата да не забрави, както направиха с Емил", смята тя.

Певицата в момента се радва на любовта на дъщеря си Мила и внука Вова. "Те са ми най-важни, всичко друго минава и заминава", казва Грета Ганчева.

Реклама
Реклама
Реклама