Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12231868 www.bgdnes.bg

Ерлинг Холанд налита да бие колегите в "Сити"

Ерлинг Холанд влезе с гръм и трясък във Висшата лига! И дори е готов да бие съотборниците си, за да вкара гол. Новата звезда на "Манчестър Сити" отбеляза и двете попадения при победата с 2:0 над "Уест Хям" в първия кръг и предизвика фурор на Острова. Норвежецът прикова вниманието не само с попаденията си, а и с поведението си по време на мача и след него. Холанд вкара своя първи гол, след като при отсъдената дузпа за неговия отбор взе топката и на своя глава реши той да е изпълнителят. Това се хареса на мениджъра на "Сити" Хосеп Гуардиола, който засипа с похвали новото си бижу.

"Харесва ми как взе топката при дузпата - каза Пеп. - Ако някой негов съотборник беше отишъл да му отнеме топката, щеше да получи удар в лицето. Сигурен съм в това. Всичко това показва увереност, амбиция и манталитет. Харесва ми. Освен това вкара, разбира се. Все още не го познавам толкова добре, защото сме заедно най-много от месец, така че е нужно време, за да видя как реагира в различни ситуации. Знам обаче как се справи с многото критики, които получи през седмицата. Той беше спокоен и тренираше наистина добре. Беше важно за него да вкара, разбира се, и за нас. И, да, това е добра заплаха, още едно оръжие, с което разполагаме сега. Но той няма да разреши всичките ни проблеми. Ерлинг ще добави нещо, което искаме да правим като отбор."

Реклама

Така Холанд отговори по най-добрия начин на критиките, които получи след загубата с 1:3 от "Ливърпул" в мача за "Комюнити Шийлд", с който сезонът в Англия бе открит. Тогава норвежецът бе тотално обезличен от Върджил ван Дайк и бе сред най-слабите на терена. Срещу далеч по-скромната защита на "Уест Хям" Холанд вече успя да блесне и дори се ядоса при смяната си, защото не е успял да реализира хеттрик. След мача голаджията се намеси в нов скандал, след като на два пъти използва нецензурни изрази в ефир при интервюто си за "Скай спортс".

"Можеше да вкарам хеттрик. Ако се сещате за центрирането на Гюндоган малко преди да напусна терена. Тогава можеше да станат три попаденията, но м*****а му, такива неща се случват", изцепи се Холанд, който получи забележка от репортера да внимава с речника си. "Ох, м****а му, съжалявам", невъзмутимо отвърна норвежецът. В следващия кръг на Висшата лига в събота Холанд и "Сити" посрещат новака "Борнемут".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама