Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12279521 www.bgdnes.bg

Шави след фалстарта с "Райо": Моля за търпение!

Гатузо скочи на "Барса": Вземат играчи, които не могат да си позволят

За търпение призова феновете старши треньорът на "Барселона" Шави Ернандес. Неговият тим стартира лошо новия сезон в събота вечер, завършвайки 0:0 у дома с непретенциозния "Райо Валекано". Двубоят бе официален дебют за новия нападател Роберт Левандовски, който бе неутрализиран и не успя да се разпише.
"Разбирам разочарованието, върху нас се възлагаха големи надежди. Ще трябва внимателно да анализираме мача и да видим къде сгрешихме. Аз продължавам да вярвам в нашия модел на работа и очаквам резултатите да не закъснеят. "Райо Валекано" се бранеше много добре и не ни позволи да създадем положения. Тъжно ми е, защото искахме да покажем на феновете, че сме стъпили на правилния път. Сега единствено моля за търпение", коментира Шави.


В същото време наставникът на "Валенсия" Дженаро Гатузо скочи на каталунците. Той призна, че неговият клуб има финансови проблеми, докато изненадващо в същата Ла Лига "Барселона" купува скъпи играчи с високи претенции.
"Това е трудно първенство - "Реал", "Барселона" и "Атлетико" са пред всички останали. Имат едно общо нещо, те играят с притежание на топката. Разликата с Италия е голяма, защото там на юношеско ниво се обръща повече внимание на физическата сила, а тук децата растат с топката като основна цел", започна Гатузо.
"Валенсия" е голям клуб, но с финансови проблеми. В много клубове това е ежедневие. Подсилихме се със Саму Кастийехо, Нико и Лино. Загубихме Гонсало Гедеш и се надявам да намерим негов заместник. В Испания има прецизен финансов контрол, но пък "Барселона" купува играчи, които не може да си позволи", каза легендата на "Милан".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама