Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12280989 www.bgdnes.bg

Русенец атакува втори рекорд в "Гинес"

Теодор Цветков се впусна в 72-часово плуване без прекъсване 

Русенец е на прага на изключително постижение!

Торпедото във водата Теодор Цветков плува в продължение на 72 часа без прекъсване в езерото в русенското село Николово, като финалът му трябваше да бъде снощи. Часове преди края на предизвикателството той призна, че се чувства отлично и няма да има проблеми да го завърши.

Ако официалните представители на "Гинес" признаят постижението, младежът ще се влезе за втори път в Книгата на рекордите. През 2018 г. Цветков влезе в "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът отново бе поставен в езерото в лесопарк "Липник" в Николово.

Реклама

"Мога да кажа, че се чувствам в добро общо състояние и дори да настъпват моментни кризи, ги преодолявам бързо. Все пак до мен стоят изключителни професионалисти, които следят дали се чувствам в кондиция във всеки един момент. Усетих подкрепата на много хора, дошли да ме видят на място", споделя емоционално Теодор, докато се бори с тежкото физическо изпитание.

"Идеята ми е много отдавна - може би някъде през 2018 г. реших, че трябва да опитам. Това лято трябваше да преплувам Черно море - 1175 км, за да се превърна в посланик на мира в страните в региона. Но заради войната в Украйна и обявяването на Черно море за военна зона предизвикателството беше отложено. Така се насочих към друг рекорд", разказа пред "България Днес" Цветков, преди да започне плуването си.

Като част от подготовката младият плувец се подлага на изпитание - не спи в продължение на 72 часа. "Успях да се справя и мина добре. Имаше някои критични моменти, но ги преодолях. Успях да премина през кризите от изтощаването и въпреки това продължих тренировките и всекидневието си. Плуването беше през нощта, за да мога да ангажирам съзнанието си", каза още пред вестника русенецът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама