Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12287971 www.bgdnes.bg

Конте към Тухел: Радвай се, че не те спънах!

Откога скубането на косата е позволено, пита германецът

Мениджърите на "Тотнъм" Антонио Конте и на "Челси" Томас Тухел едва не се сбиха на няколко пъти по време на дербито между двата тима. Изнервеният двубой на "Стамфорд Бридж" завърши 2:2, като "шпорите" стигнаха до точката в последната шеста минута от добавеното време.

Конте и Тухел първоначално се спречкаха, когато Пиер-Емил Хьойберг прати топката във вратата на Едуар Менди, правейки резултата 1:1. След това Рийс Джеймс бе точен за 2:1, а голът му изпрати Тухел в екстаз. Германецът изтича голямо разстояние край страничната линия, празнувайки с феновете на "Челси" и провокирайки Конте.

Реклама

"Късметлия, че не те видях... да те накарам да паднеш, щеше да е напълно заслужено", избухна италианският треньор. След последния съдийски сигнал Тухел и Конте се здрависаха, но германецът задържа ръката на своя колега, което доведе до нова ескалация на напрежението.

"Когато двама човека се ръкостискат, трябва да се гледат в очите, но той явно беше на друго мнение. Нямаше смисъл да се стига дотук, но в мача станаха още много такива неща", заяви след двубоя Тухел. Той не скри и гнева си от съдийските решения. Според германския специалист и двата гола на "Тотнъм" е трябвало да бъдат отменени.

"Само единият отбор заслужаваше да спечели и това бяхме ние. Не знам колко тактически нарушения извършиха Хьойберг и Бентанкур днес. Откога във футбола е позволено да се скубе косата на противников футболист? Гледаха повторение на ситуацията и не предприеха нищо, което е нелепо", възнегодува Тухел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама