Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12306439 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" вдига Каули

Звездата на "Лудогорец" Каули Оливейра може да играе срещу "Жалгирис" днес в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Двубоят е от 20,45 ч. в Разград.

Възстановяването на Оливейра върви доста добре, което му дава големи шансове да се появи на терена във важния мач. Още повече че треньорът Анте Шимунджа не може да разчита на трима от играчите си заради наказания - Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Карничник.

Реклама

"Тази новина е добра не само за отбора, а и за клуба", каза специалистът.

Шимунджа е сигурен, че отборът му е в отлична форма ментално.

"Към всеки мач влизаме с манталитет на победители - категоричен е треньорът. - Няма двубой, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни, трябва да сме дисциплинирани и да изградим мача от първата до последната минута. Искаме да играем, както "Лудогорец" може да играе. Без трима играчи трябва да сменим нещо. Основните идеи и принципи трябва да останат същите."

Шимунджа добави, че "Жалгирис" е коренно различен отбор от срещнатия преди пет години. Тогава "Лудогорец" загуби в първата среща с 1:2, а след това победи с 4:1.

"Знам кога отборът е играл с "Жалгирис". Сега те са тотално различен отбор. У дома играят на изкуствен терен. Очаквам много труден мач. Те искат да играят с много бързи контраатаки, когато играят като гост. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни. Те имат някои слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях", заяви треньорът.

Снимка: 30-01-1

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама