Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12362937 www.bgdnes.bg

Дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз пред "България Днес": Готова съм за семейство

Липсва ми марката ми за дрехи, сега си ги шия сама на ръка

Доли ЛУКАНОВА

"След толкова години работа сега съм насочена към себеразвитието си. Десет години за мен нямаше личен живот. Погледът ми не беше обърнат към градене нa семейство и другите важни неща от живота. Сега съм готова за това и се чувствам много щастлива."

Това заяви пред "България Днес" дизайнерката Миглена Каканашева, по-позната с творческия си псевдоним Мегз. Модната икона споделя, че има половинка, но не желае да издава подробности за него.

Реклама

"Имам човек до себе си и той много ме подкрепя. Това е, което мога да кажа. Той е причината да се отделя от работата си. Сега усещам, че за пръв път ме има", искрена е Каканашева.

Мегз претърпя истинска трансформация. Преди малко повече от година закри бизнеса си с дрехи, който бе градила над 10 години. Премести се да живее в Дубай и в момента членува в най-голямата йога организация в света, отговаряйки за стратегическото развитие на проектите в Европа.

"10 години бях популярна с работохолизма си - 10 дълги години. Сега обръщам внимание на себе си, но, да си призная, брандът ми липсва. За първи път ми се случи да преживея да отида в магазина и да се опитам да се облека с чужд бранд. Не се получи. Затова сега шия дрехите, които нося, на ръка", допълва дизайнерката.

Макар да закри марката си, призраци от миналото не спират да я преследват. Към днешна дата все още се водят дела за укрити данъци и лихви върху тях за времето, в което Миглена се занимаваше с производство и търговия на дрехи. Данъчна ревизия на дейността й е установила, че дизайнерката разполага с 46 фирми на свое име, като е осъществявала фиктивни сделки между тях, за да избегне дължимите налози в размер на 800 000 лв.

"Не съм укривала данъци. Държавата разглежда много мои фирми, които са работели като едно. Там е точката на конфликт - дали това са пари на едно дружество или на 50. Бяха много дела, но голяма част от тях са спечелени от моя страна, други все още се водят. Не се чувствам погната, институциите си вършат работата", категорична е Мегз.

Реклама
Реклама
Реклама