Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12382435 www.bgdnes.bg

Внучката на Тодор Колев - Теодора Гууд: Липсваш ми, дядо!

Той ме учеше да съм всичкоможеща, заради него играех балет, гимнастика, танцувах, пеех, свирех на пиано

"На тази дата преди 83 години е роден Тодор Колев. Ти си безсмъртен в душите и сърцата на много хора, не си забравен и никога няма да бъдеш. Често се питам дали ще те видя отново някъде извън живота и се надявам това да се случи, надявам се да си все така ярка звезда, където и да си. Липсваш ни, дядо."
Това сподели внучката на незабравимия Тодор Колев - Теодора Кулева-Гууд.
Възпитаничката на проф. Ивайло Христов в момента се занимава с кабаре-танци, води собствено шоу и използва всичките си артистични таланти.
"Дядо ме е учил да съм всичкоможеща - и заради него се занимавах с художествена гимнастика, балет, свиря на пиано, танцувам, пея, почти всичко, което трябва да може един артист", доволна е Теди. В момента тя възпитава в същото 2-годишната си дъщеричка Джейна Гууд. Момиченцето обича да си пее, рисува, твори и най често е в компанията на талантливата си баба - актрисата Албена Колева. "Всички помагат в отглеждането, детето е много спокойно", доволна е Кулева.

Реклама


В момента тя живее в България, но иначе съпругът й е англичанин.
"Всичко е прекрасно тук според Джоузеф, дори чалгата му харесва, докато на мен - изобщо не. Дядо ми мислеше, че парите, които се влагат в подобен стил музика, трябва да бъдат пренесени на друго място - към изкуството. "Когато културата запада, то и цялата нация запада, губи се, смяташе дядо ми. Той беше голям патриот и много често се обръщаше и казваше: "Ах, Българио, Българио". Просто потънахме. Това са неща, които той не можеше да приеме - че родината му е бедна, нищожна и нещастна. Не беше щастлив точно за това", сподели Теди.


Още в самото начало, когато решила да става актриса, дядо й бил против нейното желание. "Смяташе, че това е професия борба. После обаче сам ме подготви за изпитите в академията. Но истински повярва в мен, като ме гледа в "Август в Оклахома". Каза ми: "Добра си", а аз се разплаках. Може би защото той бе много критичен към мен за всяко едно нещо, което правя", споделя Теодора. И днес Кулева продължава да страда от липсата на дядо си, но е изключително горда, че носи името му. "Отговорност е, защото той бе велик човек. Аз обаче ще дам всичко от себе си да не го посрамя", казва Кулева.
Вчера двете съпруги на актьора - Мария Колева и Йорданка Колева, запалиха свещ в памет на големия артист. Господин "Опасен чар" издъхна на 73 години през 2013 година. Адриана Палюшева, третата му бивша жена, си отиде от този свят миналата година.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама