Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12395298 www.bgdnes.bg

Дизайнер номер 1 у нас Жени Живкова: Ще продавам само онлайн!

Не се отказвам от марката, ще продаваме онлайн, казва дизайнерката

"Ще продавам онлайн своята колекция, на сайта на компанията. Поради факта, че цените на всичко тази година се вдигнаха, така ми е по-изгодно. След време отново може да се върнем на стария вариант, но засега така реших." Това сподели ексдепутатката Живкова, която от дълги години е една от известните дизайнери у нас.

Тази година Живкова получи отличието за цялостен принос към модата и няма намерение да спира работа.

Реклама

"Няма да приключа с марката "Жени стил". Продължаваме с идеите за есенна и пролетна колекция, които отново ще представям онлайн", сподели Евгения.

Междувременно дъщерята на Людмила Живкова и нейната фамилия се готви за честването на 7 септември на рождения ден на дядо си и годишнината от рождението на майка й.

"На една дата ще е събитието - 7 септември. Навършват се 80 години от рождението на майка ми Людмила заедно със 111-ата годишнина от рождението на Тодор Живков, дядо ми. Събитието ще е в Правец и на него са поканени всички, които тачат и обичат фамилията. Когато му дойде времето, ще направим и голям паметник на майка ми Людмила Живкова. Иначе сме дарили неин бюст, който е в Правец. Честването ще е на открито, тъй като не е ясна още ситуацията около ковид епидемията и дали няма да има специални мерки", съобщи още Жени Живкова.

Преди дни тя присъства на специална изложба в Музея на социалистическото изкуство, посветена на нейния дядо - Тодор Живков. Сред картините, събрани от известни автори, имаше и такива с изображението на Людмила Живкова в различните й духовни състояния.

На 26 юли, ако беше жива, Живкова щеше да навърши 80 години. За нея са написани няколко книги, но повечето от тях споменават едни и същи неща, а най-често се нищи смъртта й. Дъщерята на Тато беше член на Политбюро на ЦК на БКП, председател на Комитета за култура с ранг министър и народен представител. След тежката автомобилна катастрофа през 1973 г. тя започва много да се изтощава, храни се основно със зеленчуци и плодове, става вегетарианец и следва преждевременната й смърт. Съществуват десетки версии за кончината на Людмила - политическо убийство, самоубийство, дълго прикривана болест, злополука в банята, мозъчен кръвоизлив... Защото въпреки привилегированото си положение Живкова е критикувана за културните й проекти, които се оценяват високо. Тя е инициатор на честването "1300 години България", организатор е на Международната детска асамблея "Знаме на мира" под егидата на ЮНЕСКО и построяването на комплекса "Камбаните" в София и на Националния дворец на културата.

На 21 юли 1981 г. в. "Работническо дело" съобщава, че след кратко боледуване в 2 ч. сутринта на 39 г. е починала "беззаветно вярната дъщеря на Партията и народа Людмила Живкова". Радиото и телевизията също съобщават трагичната вест. Сред апокрифните версии, пуснати за края на Людмила, дни преди смъртта си тя имала голям скандал с баща си и била разстроена от разменените реплики между тях.

"Всички конспирации около смъртта на майка ми са пълна глупост. Няма нищо вярно и в историята с тюркоаза", казва Жени Живкова, попитана дали наистина пръстенът, който получава Людмила Живкова от духовния гуру Сай Баба, потъмнява и така й показва, че краят й е близо.

Реклама
Реклама
Реклама