Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12480688 www.bgdnes.bg

Не пускат брата на патриарха на свиждане

Не ми вдига телефона, от Синода ме увериха, че се е стабилизирал, казва Димитър Димитров

"Не съм чувал гласа на патриарха, откакто е в болница. Не поддържаме връзка изобщо. Дори да искам да го видя, няма кой да ме пусне при него."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Димитър Димитров, който е брат на главата на Българската православна църква. Преди дни стана ясно, че и двамата са настанени в болници в столицата.

Първоначално се появи информация, че Неофит е развил пневмония вследствие на тежко изкаран COVID, но пред вестника Димитров, който вече е изписан от "Пирогов", отрече това да отговаря на истината. От българската патриаршия съобщиха, че поради обостряне на хроничните заболявания патриархът е приет за лечение и диагностика.

Самият Димитров сподели, че се чувства великолепно. И разказа, че е претърпял сърдечна операция преди 6 г., затова всяка година минава на контролни прегледи.

След многобройни неуспешни опити да се свърже с брат си Димитров получава информация от Синода, че Неофит е в стабилно състояние и няма причина да се притеснява.

Посещенията при духовника са забранени и не се допускат свиждания. Димитър добави, че за него се грижи специален дежурен екип, който ограничава външни лица без предварително изготвена декларация, но дори това не е сигурен начин за среща с него.

От здравното заведение не предоставят актуална информация за състоянието, в което се намира църковният ни лидер.

Реклама
Реклама
Реклама