Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12527902 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Кали: Краят на Денис Теофиков не е негов личен избор

Не знам дали ще има концерт на годишнината от кончината му, казва изпълнителката

"Не знам дали ще се прави концерт за годишнината от кончината на Денис. С наближаването на датата темата все още е твърде чувствителна както за мен, така и за родителите на Денис." Това каза певицата Кали, която имаше привилегията да познава отблизо талантливия 21-годишен Денис Теофиков, който си отиде от този свят на 24 октомври при неизяснени обстоятелства, след падане от седмия етаж.

Реклама

"Денис за мен е живот. Той винаги ще остане жив и не само в моето сърце. За жалост, до широката публика успя да достигне малка част от неговия талант. За това вина носи изцяло музикалният пазар. Той наложи комерсиалното, ритъма, елементарния текст. Когато нещо е по-стойностно и по-сложно за възприемане, отива в забвение, не става хит. Денис също попадна в тази матрица", казва Кали.

Тя припомни, че талантът на Денис е изграден от баща му Атешкан и майка му Венера, които са музиканти.

"За тях музиката е смисълът на живота им. Когато Денис ни напусна, те намериха сили да продължат. Създадоха фондация на негово име. Целта им е да продуцират млади изпълнители, но по западен тертип, а не като в България, където продуцентът взима по-голямата част от печалбата", поясни Кали. Певицата смята, че Денис е жертва на системата. Много от младите таланти имат какво да дадат, но рамката им пречи.

"Аз също съм жертва. Не мога да изляза от клишето "попфолк певица с пошла музика". Аз съм силен човек, но хората с ранима душевност стават жертва. Денис беше чувствително дете, но не мисля, че неговият край е свързан с негов личен избор. Познавах го добре", категорична е Кали.

Певицата се дразни и от факта, че мнозина са си направили грозен пиар от трагедията с Теофиков.

"На Централните софийски гробища дойдоха хора, на които им беше важно да ги видят медиите. Попфолкът не почете по никакъв начин Денис извън социалните мрежи", гневи се Кали.

Реклама

Близките до певецът обаче не смятат, че кончината на талантливия Теофиков трябва да се почете с концерт. "Може би трябва да се измисли друг вариант, не точно по този начин", смятат хората, които го познаваха.

Освен Кали другата певица, която добре се познаваше с Денис, бе Емилия.

Броени дни след като стана майка за трети път, тя поднесе най-чаканата новина на своите почитатели. Чалга фурията представи дуета си с Теофиков. В клипа "Пак ще се броиш" участие взеха актьорите Мариан Вълев, Башар Рахал, Михаил Билалов и Кирил Ефремов. Емилия се подвизава с псевдонима Куклето, а Денис - с Перчема.

"Това е най-малкото, което можех да направя за това талантливо, великолепно момче", каза Емилия за 21-годишния изпълнител, на когото първа подава ръка с дует.

Междувременно гаджето на трагично загиналия изпълнител - гримьорката Алекса, вече е с нов мъж. Тя се похвали с него в мрежите.

Реклама
Реклама
Реклама