Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12558034 www.bgdnes.bg

Ники Илиев радва баби на село

Режисьорът пусна безплатна прожекция на последния си филм, след като Орлин Павлов го предизвика

Режисьорът и актьор Ники Илиев пусна без пари последния си филм "Завръщане 2" на мегдана на софийското село Гайтанево, видя "България Днес". Преди дни актьорът и певец Орлин Павлов отправи към Илиев предизвикателство да излъчи някой от филмите си в селото, където са минавали летните му ваканции при баба и дядо. "Израснал съм в Гайтанево и ми е много мило всеки път, когато ходя", споделя Павлов.

Реклама

Инициативата да се излъчват безплатно кинопрожекции идва в приятелска раздумка от самия Орлин преди две години. Идеята "Кино на село" е през юли и август да се прожектират по два филма месечно под звездите на Гайтанево и вече успешно продължава трето лято. За целта спомага председателят на Народното читалище "Паисий Хилендарски" в селото Цветелина Златкова.

"Събрахме средства, купихме лаптоп, озвучаване, столчета и проектор, боядисахме стената на читалището в бяло. Откакто съм културен деец в него, абсолютно безвъзмездно организирам събития в селото, с които да се повдигне културното му ниво. Последната инициатива от миналата седмица беше благотворително караоке парти, като събраните 412 лв. внесохме по дарителската сметка на Община Карлово за пострадалите от наводнението села. Събитията ни започнаха да се посещават от все повече хора и съм много щастлива. Но досега звезда от ранга на режисьора Ники Илиев не ни беше идвал на крака!", доволна е Цвети.

В компанията на Орлин Павлов и Ники Илиев в Гайтанево беше и колегата им Любомир Ковачев ("Скъпи наследници", "Живи легенди", "Чужденецът" и др.), както и лабрадорът на режисьора Илиев - Анджи. Бутиковата публика изгледа на чист въздух и през сълзи от смях излезлия в началото на годината филм на Илиев. След прожекцията Орлин и Ники получиха чаши за чай и топли пожелания като благодарствени подаръци от културното деятелство, а публиката от малки и големи дълго ръкопляска и чака на опашка за снимки с любимците си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама