Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12613759 www.bgdnes.bg

Мбапе се задява с треньора си в ПСЖ

Звездата на футболния тим на Франция Килиан Мбапе хвърли, образно казано, една стрела по треньора си в "Пари сен Жермен" Кристоф Готие. 23-годишният футболист участва в победата на "петлите" с 2:0 над Австрия в Лигата на нациите в четвъртък вечер, отбелязвайки първия гол, преди Оливие Жиру да подпечата и трите точки с добре изстрелян удар с глава.

Според Мбапе във френския национален отбор той имал повече свобода, отколкото в клубния. "Това, което искат от мен тук, е различно. В националния отбор имам много повече свобода, отколкото в ПСЖ. Треньорът знае, че има типична "деветка" като Жиру, така че мога да се движа и да използвам пространствата. В Париж е различно", заяви Мбапе след победата над Австрия.

Реклама

Иначе настоящият шампион в турнира Лига на нациите най-сетне постигна първата си победа в тазгодишното издание на надпреварата на "Стад дьо Франс". Преди този двубой "петлите" бяха на последно място в група 1 на Лига "А" и при загуба щяха официално да изпаднат в по-долната дивизия. Въпреки че пропуснаха доста положения, домакините спечелиха заслужено. Така световният шампион има вече пет точки, с които, за жалост, няма как да се намеси в битката за първото място, в която са се вкопчили Хърватия и Дания, които имат съответно 10 и 9 точки. Австрия вече е на дъното на класирането.

В същата група Хърватия излезе на върха във временното класиране, след като победи с 2:1 досегашния лидер Дания в интересен двубой в Загреб. И трите гола паднаха през второто полувреме.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама