Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12613794 www.bgdnes.bg

Три звезди се отказаха от "София Оупън"

Три от звездите на тенис турнира "София Оупън" отказаха участие броени дни преди старта му. Поради различни причини надпреварата от категорията ATP 250 ще пропуснат французинът Гаел Монфис, сърбинът Филип Краинович и световният №10 Хуберт Хуркач, който бе поставен като №1 в схемата.

Най-голямата загуба за феновете ще е отсъствието на Монфис, който се превърна в любимец на публиката в София. Миналогодишният финалист в турнира не е възстановен от контузията в крака, която получи на "Мастърса" в Монреал, и оттегли заявката си за участие. Заради травмата атрактивният французин пропусна и последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Все още не е ясно кога Монфис отново ще е готов за игра.

Реклама

Сърбинът Краинович също оттегли заявката си в последния момент. Световният №41 е в слаба форма, като за последно игра на Ю Ес Оупън, където отпадна още в първия кръг.

От своя страна Хуберт Хуркач се оттегля заради натрупана умора. В момента полякът играе на турнира в Метц и е преценил, че натоварването в две поредни седмици ще му дойде в повече.

Местата на тримата ще бъдат заети от 118-ия в света поляк Камил Майхржак, който през миналия сезон достигна до четвъртфиналите в София, 36-годишния испански ветеран Пабло Андухар и португалеца Нуно Боргес, който в момента е щ94 в света.

Турнирът "София Оупън" започва официално утре, когато стартират квалификациите. Негов посланик ще е българската звезда в Холивуд Мария Бакалова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама