Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12615956 www.bgdnes.bg

Кръгъл сирак оцелява в барака

Кемил завършва гимназия и се справя сам в живота 

Цяло село се вдига, за да му изгради дом 

Сирак с тежка съдба е принуден да оцелява в барака.

Кемил Кабаахмедов от смолянското село Върбина е само на 20 години, но животът му го е научил, че от ранна детска възраст трябва да се справя сам с трудностите.

"Майка му го е изоставила, когато е бил на 2-годишна възраст, и оттогава я няма. Отгледа го баща му, но за съжаление, той злоупотребяваше с алкохола и почина", разказва пред "България Днес" кметът на селото Атанас Карамитев.

Реклама

Тежката съдба на Кемил продължава. След кончината на баща му малката постройка, в която живее, остава недовършена. Най-лошото е, че покривът е частично разрушен и при всеки дъжд вътре тече вода. Въпреки това момчето не губи надежда и вярва, че един ден нещата ще се подобрят.

"Никой не заслужава да живее по този начин. Затова решихме да стартираме дарителска кампания и да доизградим дома на Кемил", заяви Карамитев. По думите му жителите на селото веднага се вдигнали и без да се замислят, започнали да събират средства за порутената къща.

Кампанията цели да се събрат 20 хиляди лева за покрив на постройката и вътрешни ремонти, преди да настъпи зимата.

"Благодарен съм на всички хора, които помагат, за да имам дом. В началото не можех да повярвам какво се случва, но осъзнах, че това е реално и доброто наистина съществува", сподели пред вестника Кемил, който миналата година завършва гимназия с отличен успех.

"Кемил е много добро и свястно момче. Заслужава подкрепа, за да има нормален живот", уверява Карамитев.

Всеки, който желае да помогне, може да посети кметството във Върбина или да се свърже с кмета на следния телефонен номер - 0894 490 694.

Реклама
Реклама
Реклама