Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12637320 www.bgdnes.bg

Федерер не иска да сменя Борг начело на Европа за купа “Лейвър”

Роджър Федерер не смята да става капитан на отбора на Европа за купа “Лейвър”.

След мачовете догодина във Ванкувър шведската легенда Бьорн Борг ще се оттегли. Мнозина са на мнение, че прекратилият кариерата си миналата седмица Федерер е най-подходящият за поста.

“Почти съм сигурен, че Роджър ще остане по някакъв начин свързан с купа “Лейвър” и може би един ден ще е капитан. Страхотно е, когато той е край корта, защото непрекъснато гледа тенис и истински обича спорта. Смятам, че всички бивши играчи, които искат да стават треньори, трябва да следят нещата и да познават състезателите”, коментира Анди Мъри.

Реклама

Самият Федерер обаче побърза да каже мнението си.

“За момента нямам никакви планове да ставам капитан на отбора на Европа. Това може да се случи някой ден, но със сигурност няма да е сега. Нямам търпение да бъда във Ванкувър”, каза носителят на 20 титли от “Големият шлем”.

За първи път в историята на купа “Лейвър” отборът на останалия свят стана шампион след победа 13:8, въпреки че изоставаше 4:8 преди финалния трети ден. Предишните 4 издания бяха спечелени от Европа. Успехът предизвика капитана на света Джон Макенроу да направи интересен коментар.

“Спомних си за моя покоен голям приятел Витас Герулайтис, който ни остави един от най-великите цитати в историята на спорта. Никой не може да победи Витас Герулайтис 17 пъти поред”, каза бившият №1 в света.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама