Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12642552 www.bgdnes.bg

Гришо се изправя срещу Ивашка

Григор Димитров и беларусинът са 1:1 до момента. Все още има билети за мача в "Арена Армеец"

Иля Ивашка (Блр) е първият съперник на Григор Димитров на "София Оупън". Двубоят между тях е днес от 18,00 ч. в "Арена Армеец".
Гришо е поставен в схемата и почива в първи кръг. Ивашка си осигури мач с него след победа над Майкъл Имер (Шв) с 7:6 (8), 4:6, 7:5. Двубоят продължи три часа и половина, което го прави най-дългия в историята на турнира.
Димитров и Ивашка са се срещали два пъти досега. Те са си разменили по една победа. Григор победи в Женева през май миналата година с 6:4, 6:4.

Беларусинът спечели във Вашингтон с 6:2, 7:6 (4) три месеца по-късно. В момента Ивашка е №71 в света, докато българинът е на 23-а позиция.
Първият двубой на Димитров в София от 2017 година насам се чака с огромно нетърпение в от феновете на тениса. Все пак билети за днешния ден на турнира все още има. Цената им е 40 лева за възрастни и 32 лева за деца от 7 до 14 години. Пропускът важи за всички мачове през деня.
Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на "София Оупън". Той се наложи над световния №74 Иржи Лехечка (Чех) със 7:5 6:3.
"Чакам тази победа от 2015 година - сподели Лазаров. - Чувствам се удовлетворен, една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая!"
Той посвети успеха на починалите си баба и дядо. Двамата си отидоха в началото на годината.
"Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам - каза Алекс. - За съжаление, когато те си отидоха в началото на годината, не бях в България и не успях да го изживея така, както баща ми и майка ми. Мен ме удари след това. Осъзнах, че тези хора изведнъж ги няма. Че няма да ми гледат мачовете, да ме критикуват, особено дядо ми. Той беше един от най-скептично настроените хора, които познавам. Но и един от най-добрите хора, които съм виждал. С времето преживях загубата им. Радвам се, че успях да спечеля. За тях този корт беше много специален. Тази победа е за тях."
Той разкри също, че си е поставил за цел до края на годината да събере необходимия брой точки, за да се класира за Откритото първенство на Австралия.
Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който миналата година загуби на старта в София от Димитър Кузманов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама