Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12709596 www.bgdnes.bg

Волейболната звезда Теди Салпаров: Изживявам втора младост

Целта пред "Хебър" е отново да влезем в групите на Шампионска лига

Волейболният "Хебър" излиза довечера в своя първи мач от тазгодишното издание на Шампионската лига. Двубоят срещу първенеца на Румъния - "Аркада" (Галац), е от 19:00 часа в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик. Един от лидерите в българския състав - Теодор Салпаров, говори специално за читателите на "България Днес".

Добромир ДОБРЕВ

- Теди, каква е атмосферата в "Хебър" преди старта в Шампионската лига?
- Обстановката е прекрасна. Направихме една хубава подготовка. Изиграхме контроли на високо ниво в Италия, както и тук записахме две победи срещу "Дея" - един отбор, който тази година е след фаворитите за титлата. Нивото на първенството ни тази година ще е по-високо. Направихме максималното. Оперираният Симон Хирши ще ни липсва, но ръководството все пак успя да подсигури още един диагонал освен Трифон Лапков. Чакаме мача с нетърпение, дано Господ да ни помогне да вземем добър резултат преди реванша.
- Успяхте ли да разучите румънския си съперник?
- Наблюдавахме действията на техния разпределител. Знаем чисто тактически какво трябва да правим на блокада и в защита спрямо техните нападатели. Погледнахме и с какво разполагат при начален удар.
- Какви цели сте си поставили в турнира?
- Ако може да влезем отново в групите на Шампионската лига. Това е целта пред ръководството, пред кмета на града. Добре е и за българския клубен волейбол като цяло. Искаме да задържим нивото от предната година, това е постижимо. Но в елиминационните кръгове всичко е възможно.
- Усещате ли еуфория сред феновете?
- Разбира се. Пазарджик е най-добрият град специално за волейбол. Интересът е голям, хората в града живеят с този спорт и това само може да ни радва. Винаги когато имаме мачове, залата се пълни до краен предел.
- Лично ти в каква кондиция се чувстваш вече на 40 години?
- Чувствам се така, сякаш изживявам втора младост. Клубът доста се подобри и откъм екип, вече имаме двама физиотерапевти, с кондиционния треньор сме в добър синхрон. На тези години най-важно е да бъдем добре физически и здрави, а чисто технически по-добри няма да станем. Само трябва да правим това, което можем.
- Семейството ли е твоята мотивация?
- Те са едно от най-важните неща. В който и отбор да съм, винаги искам да постигам максимума. А "Хебър" е точно този клуб, който ме кара да играя на това ниво. Целите винаги високи и да се спечелят всички възможни купи в България.
- Наскоро бразилската волейболна звезда Бруно Резенде призна, че ти се възхищава. Какво би му отговорил?
- Той е уникален спортист и аз също му се възхищавам, нищо че е по-млад от мен и по-късно влезе в бразилския национален отбор. Бруно е лидер, професионалист и неслучайно е един от най-обичаните спортисти в родината си. Винаги съм проявявал уважение към него, защото знам, че живее с волейбола. Възхищавам му се и мога само да се радвам, че имам такъв приятел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама