Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12792690 www.bgdnes.bg

Цецо Елвиса: Подпалвачът от "Младост" пиеше от самота

Беше уволнен, в развод и дело за дъщеря си, сигурно е искал да изгори, смята певецът

"Не бяхме с жена ми и детето ни вкъщи, а на рожден ден, когато съседът е запалил апартамента си и две коли." Това каза за "България Днес" Цветелин Атанасов - Цецо Елвиса. В сряда привечер негов комшия в жк "Младост" залял с бензин автомобили, паркирани пред блока, и ги запалил, после се качил в апартамента си, запалил и него и седнал на балкона с бутилка алкохол.
"Било е като в екшън, всички хора от блока ни само за това говореха", добави българският Елвис Пресли. За щастие, неговата кола не е пострадала от палежа, но още две други са били засегнати.
"Този човек живее на 13-ия етаж, а ние на третия. Беше арогантен, агресивен... Често сменяше настроенията си - от много мил до груб. Висеше пред блока и пиеше. Привикваше всички съседи да пият с него, за да има с кого да поговори, опитваше се да черпи децата...", сподели Атанасов.
Според него подпалвачът е страдал от депресия и е живял като вълк единак. "Ето до какво води самотата", убеден е изпълнителят.
Елвиса преполага, че неговият съсед е искал да сложи край на живота си - да скочи от балкона или да изгори в апартамента си.
"Не е пускал полицията и пожарникарите, барикадирал се е вътре, наложило се да режат с флекс металната врата, за да го изведат от жилището", разказва БГ "двойникът" на рок краля.
По думите на Елвиса линейката на Спешна помощ е откарала мъжа към психиатрията, защото той е бил във видимо неадекватно състояние. Певецът обаче не е бил пряк свидетел на хоръра, затова не знае дали комшията му е получил изгаряния и физически травми.
Мариела Нейкова, съпругата на Цецо Елвиса, също коментира драматичната случка, само че в социалните мрежи.
"Пита се този човек после ще ли да се връща да живее в същия блок, ако рискът от подобно деяние отново съществува? Може ли да бъде превантивно избегнато застрашаващо човешки животи деяние, след като този човек очевидно е бил психически лабилен, конфликтен и е имал проблем с алкохола, за който се е знаело", не крие страховете се половинката на Цветелин Атанасов.
Тя смята, че 40-годишният подпалвач е бил в тежък житейски период и това го е подтикнало да предприеме такива драстични действия.
"По негови думи му дошло в повече, бил е уволнен, тежък развод с жена му, дъщеричката, която не са можели да поделят при кого остава и прочее", разказва Нейкова.

Реклама


За разлика от популярния си брачен партньор тя не спестява опасенията си, че почти във всеки квартал на София би могло да има "такива потенциално опасни за околните хорица, които рано или късно ги избива къде на домашно насилие, къде на насилие по пътищата, къде на зулуми и тормоз на комшиите", обобщава Нейкова.


Въпреки че огненият екшън не е взел жертви, материалните щети били значителни. "Всички сме в стрес", признава жената на певеца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама