Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12928717 www.bgdnes.bg

Eмил Димитров-младши: Не станах певец, защото гласът ми е като на татко

За какво са й на България двама еднакви изпълнители, казва още наследникът на естрадната легенда

"Не станах певец, защото гласът ми е почти същият като на баща ми. Затова реших, че няма нужда от още един Емил Димитров, при това с еднакъв на неговия тембър. Станах барабанист, а от години се занимавам с бизнес. Не е лесно да си бизнесмен в България, но се справям." Това разказа за "България Днес" единственият син на поп светилото.

Реклама

Емил Димитров-младши признава, че още няма вътрешна готовност да организира голям концерт в памет на знаменития си баща.

"Не му е дошло времето. Когато преценя, че Емил е разбран напълно, ще направя този концерт", обеща синът на певеца.

Той коментира и зачестилите напоследък слухове, че не може да постигне разбирателство за авторските права на хитовете на баща си със сина на дългогодишния текстописец и близък приятел на Емил Димитров Васил Андреев.

"С Боби нямаме такива търкания. Аз държа правата на музиката и изпълнението. Когато се издава диск, оторизираната страна да се произнесе по въпроса пък е Мюзик аутор", посочи Емил Димитров-син.

"Който иска да прави някакъв проект, в който присъстват текстове на Васил Андреев, трябва да знае, че синът му от години не живее в България", предупреди той.

Наследникът на легендарния изпълнител от известно време се е посветил на родовата история. Съжалява обаче, че инициативата за среща с останалите живи роднини идва повечето пъти от негова страна.

"Парите не са всичко. Корените, образованието, културата - това са базовите ценности", убеден е Емил Димитров-младши. Той е горд със своите предци и по бащина, и по майчина линия. Освен прочутия си дядо Факира Мити синът на изпълнителя на "Нашият сигнал" е поставил на почетно място във фамилния пантеон и брата на дядо си по майчина линия. "Чичо Миро е основателят на бой скаутското движение в България", сподели Димитров. Бабата на съпругата му Жаклин, която е с хърватско потекло, пък била първата жена железничар у нас.

Реклама
Реклама
Реклама