Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/12998766 www.bgdnes.bg

Голям шаран от Малък Искър (СНИМКИ)

22-килограмовата риба вкарва въдицата на Павел във водата, но майсторът я улавя

Огромен див шаран бе уловен от иначе не много пълноводната река Малък Искър. Невероятната слука спохожда 32-годишния Павел Миховски от София. За това се похвали самият той пред "България Днес". Майсторът за малко да се раздели с въдицата си, след като гигантската риба я вкарва във водата. След голям екшън и дълга борба шаранът все пак е издърпан на брега.

Реклама

"Ударът дойде десетина минути след замятане. Беше 13 часа на обяд. Рибата счупи шаранджийската стойка. Въдицата падна във водата и бавно, но славно си заминаваше - разказва развълнувано Павел. - Хвърлинг се с плонж от брега и с все дрехите във водата. След половин час игра на нерви успях да докарам шарана до брега. В следващите 20 минути се опитвахме да го кепчосаме, но той счупи и главата на кепа. Когато вече успях да го изморя напълно, най-накрая го надхитрих. Извадих трофейна риба от река, в която не съм очаквал да плува такъв екземпляр", изненадан е риболовецът. Когато претегля рибата, кантарът заковава на 22 килограма - внушителен шаран!

За читателите на "България Днес" Миховски споделя и част от тактиката, на която е заложил, за да улови грамадната речна риба. Той използва кука с големина №6 на Prologic. На нея нанизва 4 царевични зърна. "Заметнах на около десет метра от брега. Там дълбочината на реката е около метър и половина", разкрива Павел за местообитанието на шарана великан. До този момент той е улавял много риби от този вид, но тази безспорно е неговият личен рекорд. Постижението му е още по-впечатляващо, тъй като е на див водоем.

Река Малки Искър извира на 300 метра северозападно от връх Мургана в Стара планина. Дължината й е 85,5 км, което я нарежда на 37-мо място у нас по този показател. Явява се най-големият приток на река Искър, като вливането става при град Роман. Зимно време местата около устието й са много популярни за риболов на скобар.

Четете още

Торнадо прекъсва турнир по риболов

Торнадо прекъсва турнир по риболов

Линове изплуват от яз. "Лобош"

Линове изплуват от яз. "Лобош"

Якуб Швиерчок хвана гигантски шаран

Якуб Швиерчок хвана гигантски шаран

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама