Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13119268 www.bgdnes.bg

Мамалев отказва да гледа "корумпираното" световно

Геро иска изненада на мондиала

Не ми се нрави мондиал през зимата, Сеп Блатер и Мишел Платини извършиха най-голямата мръсна схема, казва знаменитият актьор

"За пръв път, откакто се помня, няма да гледам световното първенство."

Това заяви обичаният актьор Георги Мамалев. Звездата от "Оркестър без име" няма интерес да следи форума в Катар, който започна в неделя. Причината - корупционните схеми на бившите шефове на ФИФА и УЕФА Сеп Блатер и Мишел Платини.

Реклама

"Не ми се нрави световно през зимата. Друго си е да е през лятото и с бира в ръка да гледаш мач. Не може да се каже, че точно го бойкотирам, но просто не буди този интерес и ентусиазъм, който съм изпитвам преди години. Хората са свикнали световното първенство по футбол да е през топлите месеци. Правят си планове. А сега всички са заети, имат работа и едва ли им е до мачове по цял ден. Разбира се, ако има някое голямо дерби между силни отбори и ми прикове вниманието, ще го гледам", обясни пред "България Днес" Мамалев.

Актьорът помни първия си мондиал - този през 1962 година в Чили, където Бразилия с Пеле триумфира. Тогава актьорът е едва 10-годишен, ала следи последните срещи от световното на малко черно-бяло телевизорче.

"Тогава всички говореха, че Пелето ще играе. Така му викаха на село - спомня си Мамалев. - Тогава за пръв път чух за Краля на футбола. Цели 15 световни първенства съм изгледал", добавя Мамалев, който преди месеци навърши 70 години.

Колегата му Герасим Георгиев-Геро стиска палци за Англия на световното. Вчера "трите лъва" изиграха първия си мач на мондиала.

"Обичам английския футбол. Допада ми. Симпатично играят. Затова винаги съм за тях. Ще им трябва късмет, за да стигнат много напред в първенството. До 1/4-финалите не мисля, че ще имат проблеми, ала все още е рано да се каже. Не са се играли много мачове. Не се знае в каква форма са футболистите. Очаквам талантът на Англия и "Манчестър Сити" Фил Фодън да избухне. Той ми е любимец", обясни пред "България Днес" Геро.

Реклама

Водещият ще се опитва да гледа колкото се може повече срещи от форума в Катар въпреки натоварената си програма. Актьорът е зает с постановки през дни и трудно ще следи някои от двубоите.

Геро не намира за странно световното да се провежда в края на есента и в арабска страна.

"Всичко се промени. Отдавна футболът е бизнес и пари. Спортът става меркантилен. Натам върви светът. Няма какво да се направи", добавя актьорът.

Лицето на "Като две капки вода" се надява на световното в Катар да има изненади, а не само фаворитите да печелят.

"Много ще се радвам, ако някоя малка страна постигне нещо голямо. Например Сърбия. Ще се изкефя много, ако бият някоя от суперсилите и обърнат сметките. Разбира се, Аржентина и Германия никога не трябва да бъдат отписани от големите първенства, където никога не се знае какво може да се случи", анализира още обичаният комик.

Музикантът Дичо залага пари, че Аржентина ще стане световен шампион. Бившият вокалист на групата Д2 вярва, че Лео Меси трябва най-сетне да спечели най-значимото отличие във футбола.

"Винаги подкрепям Аржентина. Те са ми най на сърце. Дори им сложих пари. На европейското с жена ми заложихме 100 лева, че Италия ще стане европейски шампион, и спечелихме. Сега тя също заложи, но не на Аржентина, а на друг отбор", сподели пред вестника Дичо.

Изпълнителят очаква европейските отбори да бъдат сериозна конкуренция на сочените за фаворити Бразилия и Аржентина.

"Дания и Португалия могат да стигнат много напред. Като цяло всички европейски отбори имат шанс за купата", добави още музикантът.

Дичо няма проблеми, че световното се провежда в края на годината. Дори напротив - идеята му харесва.

"Вместо да стоим на открито, ще гледаме мачовете вкъщи с близките си. Срещите са в удобно време и могат да се следят. Аз като човек, който работи вечер, ще гледам почти всички мачове", завърши Дичо.

Реклама
Реклама
Реклама