Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13129408 www.bgdnes.bg

Калоян Николов от "Гласът на България": Покойните ми татко и баба ме спасиха на сцената

Не спирайте да вярвате, че заслужавате повече 

КОЙ Е ТОЙ

Калоян Николов е на 31 години, от Бургас. Преди три години се явява в "Гласът на България", днес отново е тук и печели все повече симпатии. По време на крос битките в неделя вечер той елиминира рокаджийката Дженифър Цанков, като на няколко пъти се разплака, а сълзи тръгнаха от очите и на журито. "Осъзнах, че аз имам една-единствена любов и това е музиката", споделя той. Защо огромният мъжага даде порив на емоциите си, кой е Калоян Николов и какво му дава участието във формата - четете в следващите редове.

- Калояне, гледа ли в неделя представянето си на сцената?

- О, да. Поплаках си стабилно пак. Цялата емоция дойде от това, че преодолях страха от провала при новия регламент, в който нямаш никакъв контрол и ми дойде доста. Дженифър също желаеше да надскочи тази фаза на "Гласът на България", при която отпадна предишния път. Случи се и сега.

Реклама

- Как се справи?

- Докато пеех на сцената, усетих две ръчички около себе си, които ме изкараха от емоционалната дупка, в която бях тръгнал да влизам. Бяха върху раменете ми - на покойните ми баща и баба. Усещах, че се сривам, и се чудех дали ще мога да изкарам тон изобщо, излизайки пред жури и публика. Тогава тези две ръце ме бутнаха на сцената. Много тежко и емоционално беше. Затова толкова си поплаках и на сцената, и вкъщи пред телевизора, като гледах в неделя.

По-малките от нас участници нямат грам притеснение, свикнали са да са пред телефони и камери. А при нас, по-старите, изобщо не е така. Доста по-голям е залогът какво ще се случи. Всички се притесняваме.

- 31 години не са много.

- 32 стават след няколко месеца. Неприятното в нашата професия е, че времето работи срещу нас. Докато при други професии колкото повече време и опит натрупваш, толкова по-добър и търсен ставаш.

- Години наред пееш по круизни кораби. Продължаваш ли?

- Приключих с пеенето по круизните кораби. При пандемията спрях напълно. Тъкмо бях решил и епидемията улесни избора ми. Круизните кораби са за хора, които искат да изкарат пари и имат деца - избягал си хем от жената, хем от малчуганите (смее се). Най-болезнено беше колеги да си вземат жената и децата с тях на кораба. Виждал съм многократно тази грешка. Няма къде да избягаш след семейния скандал. 24 часа сте в една каюта. Това са две легла едно до друго, дори няма втора стая.

- Значи не си правил същата грешка?

- Имах си приятелка, която пееше на един от корабите. Хубаво е, че не бяхме в една каюта.

Реклама

- По време на предишното ти участие в "Гласът на България" откри любовта в лицето на фокусничката Деница. Все още ли сте заедно?

- Разстоянието, времето, неразбирането по телефон и социални мрежи даде отпор на нашата връзка. Тя не заслужаваше да седи и да чака на тази млада възраст някой, който ще се върне след 3 месеца за 20 дни и пак ще замине. Без скандали, нормално, човешки и културно се разделихме. Засичаме се понякога, сега тя си има приятел и страшно много им се радвам. Спазваме приятелска дистанция.

- Ти откри ли нова любов?

- Не съм сигурен дали ще открия любов, след като съм изпитал истинската. Реално, ще ми остане спомена за нея и любовта ми към музиката. Оттам нататък остава само надеждата. 

- Успя ли да спестиш пари от тези пътувания?

- Не успях да спестя много пари от корабите, както повечето хора си мислят. Оправих си заемите и започвах да мисля за следващи сметки. Така се получи един порочен кръговрат.

- Колко време прекара в открити води?

- Седем години. За това време си купих телевизор, лаптоп и един плейстейшън. С майка ми и двете ми сестри близначки живеем в общинско жилище в Бургас. Събирам капитал да ги освободя от собственото си присъствие.

- От това женско царство ли си прихванал тази голяма чувствителност?

- Станал съм повече жена от мъж, всеки месец ми е депресия покрай женското царство у нас (смее се). Сестрите ми са мъжкарани, майка ми и тя, забавляваме се стабилно. Подкрепят ме до откат. Бяха всички с мен в София. Надявам се майка ми, която е детска учителка, да е пак до мен. Искам финал и победата.

- Как преживя загубата на татко ти, който си отива при тежък пътен инцидент?

- Нямаше как да не го преживея. Даже не можах да се разплача, защото, ако аз видимо го направех, всичко около мен замлъкваше. Доста време вътрешно го преживявах.

Надявам се да стигна финала, защото искам да изпея специална песен за баща ми и майка ми. В началото нямах особени очаквания. Но като наркотик ми беше да се обърнат четирите стола при кастингите на тъмно.

- Как се виждаш след края на музикалното риалити?

- Искам да запиша албум. Събирам банда, попълвам дупките в момента. 4-5 души състав ще е доста добре. Почти всички са от Пловдив.

- Има ли бъдеще тази музика?

- Зависи колко човека подкрепят авторските парчета. Старая се да бъда добър, а шоуто ще бъде голям трамплин.

- Как възприемаш сравненията с Хал Дрого от "Игра на тронове" и секссимвола Джейсън Момоа в "Аквамен"?

- Бивайки човек артист, хората ми казват, че това е желан ефект. Но не, не е. Повярвайте ми. Това бе желание на майка ми - да изглеждам така с дълга коса и брада. И накрая - бам, Хал Дрого и "Аквамен" (смее се).

- Как се стича животът ти в родния Бургас?

- Какво ли не съм работил. Бил съм хамалин в складове, мениджър на бар и куиз мастър. Но скоро ще мога да си позволя да се занимавам само с това, което обичам. Да свиря и да продуцирам.

- Дядо ти е бил рибар, а вуйчо ти механик на кораби. Морето зове и теб през годините.

- Да, вуйчо ми е супервайзър на механиците на кораби. Беше в Лондон, последно време пътува много до Австралия и цял свят. Той ме изгледа реално. Ако не бяха той, баба ми и дядо ми с пълната подкрепа още от детските песнички до днес, нищо нямаше да се случи.

- И за финал - какво е посланието ти към читатели, зрители и почитатели?

- Никога не спирайте да вярвате, че заслужавате повече и че можете! Само и единствено от вас зависи!

Реклама
Реклама
Реклама