Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13187029 www.bgdnes.bg

Мис Тяло Емили Подгорска: Искам да уча в Академията на МВР

Ще докажа, че и красивите момичета могат да ловят престъпници

Коя е тя

Емили Подгорска е родена преди 17 години в София. В момента живее със семейството си в Копривщица, откъдето е родом баща й. Учи в средно училище "Любен Каравелов" в града. Играе народни танци в местния фолклорен ансамбъл. Носителка е на няколко титли от регионални конкурси за красота. Наскоро тийнейджърката се окичи с титлата "Мис Тяло" на първия по рода си конкурс в България.

- Емили, титлата "Мис Тяло" се връчва за първи път в България. Класирането ви, макар и не на първо място, в конкурса "Мис София" тази година вероятно е било трамплин и към триумфа ви на "Мис Тяло"?
- Наистина, това се оказа голям пробив в моята кариера. Друг трамплин към титлата бе победата ми на конкурса "Фея на лавандулата" в Карлово. Там дори един местен и много талантлив скулптор - Димитър Бакърджиев, извая фигурата ми от восък. Той прави восъчни фигури на известни хора в България, не само на участнички в конкурси за красота. Автор е и на престижната статуетка "Икар", която се връчва от Съюза на артистите в България.
"Фея на лавандулата" е традиционен празник на етеричномаслените култури в Карлово и региона. Много интересно бе и шоуто "Жънене на лавандула", в което също се включих. Гордея се много и че ме избраха за първа подгласничка на Царица Роза - Миглена Мандраджиева, в Казанлък.
За конкурса "Мис Тяло" видях обява за кастинг, кандидатствах и ме взеха. Харесва ми идеята да предизвиквам себе си, а и ми е интересно да се явявам на конкурси. Това е втора титла за мен, първата е "Мис Казанова".
- Защо се преместихте от София в Копривщица? Обикновено е обратно - красивите момичета от провинцията да тръгват да покоряват столицата...
- Да, аз сигурно изглеждам като голямо изключение. Но нещата с преместването при мен дойдоха закономерно. Ще бъда напълно откровена - всичко в София, където съм родена, ми омръзна. Напрежението, хората...
Започнах да уча в местното средно училище, а и баща ми е от Копривщица, другият му род е от Сандански. Майка ми пък е от Кюстендилския край.
- Което означава, че родителите ви не са ви пуснали сама далеч от дома на съвсем крехка възраст?
- Разбира се, аз дойдох в Копривщица заедно с майка ми и баща ми. Имаме семеен хотел, всички работим в него и аз съм много свързана с този град и неговите жители. Копривщица е много красива и тук се чувствам прекрасно.
- А как поддържате уникалното си тяло? То ви е дар от природата, или го изваяхте със спорт, специални упражнения и хранителен режим?
- Дар от природата! Ще ви изненадам и не само вас, като призная, че рядко ходя на фитнес. Но от малка играя народни танци. От 4-годишна се занимавам с плуване. Това не може да не е оформило фигурата ми.
Ще призная и още нещо. Не спазвам никаква диета! Не се храня здравословно. Ям всичко и ям по много! Имам страхотен апетит. Засега това не се отразява изобщо на фигурата ми.
А и не обичам да се залежавам. В постоянно движение съм покрай хотела. Непрекъснато съм по участия в ревюта, по фотосесии, в изяви от моделския бизнес...
- Разказахте, че учите програмиране. Къде в Копривщица обаче има такова учебно заведение или се обучавате дистанционно?
- Искам да уча програмиране в София, в Академията на МВР. Свикнала съм да уважавам реда и да докажа, че и красивите и фини момичета могат да участват в борбата срещу различни видове престъпления.
- Не мога да пропусна да не ви попитам имате ли си приятел?
- От две години имам приятел. Той е малко по-голям от мен, студент е в София, учи телекомуникации. Момчето е от Копривщица, запознаха ни общи приятели на някакво празненство.
- Направихте и друг пробив - да наложите брюнетките като еталон за красота в няколко последователни конкурса тази година. Мис България 2022 също е от отбора на тъмнокосите дами.
- Аз се наложих в тези конкурси и победих в "Мис Тяло" не само заради цвета на косата си, а и с чар и с умения да се представям пред публика. Но се харесвам като брюнетка. Аз съм с природно тъмна коса. Не обичам да експериментирам особено. Някой ден обаче може да ме видите и като блондинка.
- Как ще носите две толкова различни "дини" под една мишница - модата и програмирането?
- Аз съм само на 17 и вярвам, че ще успея. Имам много предложения да се занимавам професионално с мода, а и смятам, че това е мое много важно амплоа.
Имам и конкретни планове, но изчаквам да навърша пълнолетие след няколко месеца. Дори нямам още шофьорска книжка. Но стана ли на 18, първото нещо, което ще направя, е да се запиша на шофьорски курсове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама